Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Sběrnice dat pro dálkový odečet energií od firmy ista boduje na veletrhu Infotherma 2023

Automatická sběrnice dat byla nominována mezi TOP výrobky Infotherma 2023 a získala v internetové hlasovací soutěži, kterou pořádal portál TZB-info 2.místo. Cenu přebral během slavnostního zahájení veletrhu obchodní ředitel společnosti ista Česká republika pan Jaroslav Plšek.

Je to naše první účast na veletrhu v Ostravě, o to více si vážíme, že naše sběrnice dat získala toto krásné umístění,“ říká Jaroslav Plšek, který měl během veletrhu i úspěšnou přednášku na téma Technologie dálkového odečtu energií, portálové služby a jejich využití pro správce, předsedy SVJ i jednotlivé uživatele bytů. Přednáška nejen představila dostupnou technologii dálkového odečtu energií pro bytové domy, ale také seznámila jednotlivé uživatele bytů s možnostmi sledování a porovnávání své spotřeby tepla a teplé i studené vody.

Sběrnice dat

Více zajímavých videí na estav.tvOn-line televize pro architekturu, stavbu a bydlení

Smart systém ista spravuje a řídí inteligentní sběrnice dat, která komunikuje se zařízeními v systému, sbírá a přenáší data z měřičů tepla, poměrových rozdělovačů tepla, vodoměrů, případně i elektroměrů a plynoměrů na server prostřednictvím rádiové sítě mobilního operátora. Následně se data elektronicky importují do systému rozpočítávání nákladů energetických monitorování nebo správcovských programů. Sběrnice dat je umístěna ve společných prostorách objektu a vyniká velkým rozsahem přijímání signálu, takže není potřeba instalace dalšího přenosového zařízení. Je napájená baterií s životností 10 let.

Technologie dálkového odečtu přináší mnoho výhod

  • jedinečná technologie, kdy přístroje komunikují i mezi sebou
  • automatický dálkový odečet sběrnicí dat, splňující požadavky evropské směrnice o energetické efektivnosti (EED)
  • ucelené řešení pro zajištění měření všech energií v bytových domech
  • systém je možné libovolně rozšiřovat o další přístroje ista
  • automatický dohled nad všemi přístroji a jejich funkčností
  • díky spolehlivým odečtům je možné provést přesné a přehledné rozúčtování nákladů za teplo a vodu

Sběrnice dat instalujeme v České republice již od roku 2010,“ říká ředitelka a jednatelka ista Česká republika Mgr. Jana Machková. Tedy dávno předtím, než vznikla legislativní povinnost instalace dálkově odečitatelných měřidel, která platí od 1.1. 2022. „Naši klienti oceňují především přesnost systému a okamžitý přístup k datům. Úspěšnost systému dokazuje i to, že dálkově odečítáme již přes 1 270 000 přístrojů v České republice dálkově,“ dodává Jana Machková.


ista Česká republika s.r.o.
logo ista Česká republika s.r.o.

ista se specializuje na měření a rozúčtování individuální spotřeby energií a transparentní vizualizaci dat o spotřebě pro bytové domy a komerční nemovitosti. K tomu využívá portfolio svých produktů – poměrové rozdělovače nákladů na teplo, vodoměry, ...

 
 
Reklama