Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Sháníte elektrický ohřívač? Poradíme vám, na co se při jeho výběru zaměřit

Elektrické ohřívače jsou skvělou pomůckou nejen do zimních dnů, ale skvěle se hodí také na terasy při chladnějších letních večerech. Co vše je potřeba při výběru zohlednit? Dozvíte se v našem článku.


Zdroj obrázku: ReaLiia / Shutterstock.com

Jak vybrat elektrický ohřívač?

Při výběru elektrického ohřívače je nezbytné zaměřit se na několik důležitých parametrů. Mezi ty hlavní se zcela nepochybně řadí:

  • výkon,
  • spotřeba,
  • rozměry,
  • funkce,
  • cena.

Hlavním prvkem, podle kterého je třeba elektrické ohřívače vybírat, je rozhodně výkon. Ten správný vyberete podle velikosti a tepelně izolačních vlastností místnosti, ve které bude používán. Čím vyšší výkon elektrického ohřívače bude, tím větší místnost jím bude možné dostatečně vytopit a tím rychleji k tomu také dojde.

Ruku v ruce s výkonem pak jde samozřejmě spotřeba. Elektrické ohřívače s vyšším výkonem logicky spotřebovávají více energie. Doporučujeme proto zaměřit se také na energetickou třídu daného ohřívače a zvážit, zda se vám jeho použití stále vyplatí.

Cena a funkce elektrického ohřívače

Velice důležitou součástí elektrického ohřívače pak nepochybně bude volba správných funkcí. Díky nim se totiž výrazně zvyšuje pohodlí při práci s ohřívačem a také jeho bezpečnost. Zaměřte se především na to, zda lze nastavovat výkon ohřívače, zda je dostupné dálkové ovládání nebo například termostat. Tyto funkce výrazně přispívají k zajištění správné teploty a v případě regulace výkonu také dokáží šetřit vaše peníze.

V neposlední řadě se pak zaměřte také na cenu. Pokud budete ohřívač používat jen občas na terase a nebude vystaven žádné nepřízni počasí, můžete bez obav sáhnout po ohřívači okolo 3 000 Kč. Jestliže budete ohřívač používat například v koupelně, bude lepší sáhnout po dražší variantě s IP ochranou.

 
 
Reklama