Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Komfortní vytápění vašeho domu zajistí nová generace kombinovaných kotlů na dřevo a pelety

Řada lidí si vytápění domu dřevem a dřevní biomasou spojí s představou začouzené kotelny, častým přikládáním, otravným čištěním kotle a vynášením popela. S kombinovanými kotli to tak již být nemusí.

Promyšlená konstrukce s horním přikládáním

V případě kotlů značky Blaze Harmony je velkou výhodou horní přikládání. Jejich otevřením si zpřístupníte celou spalovací komoru kotle a snadno ji naplníte nejen kusovým dřívím, ale také sypkým materiálem, jako je štěpka nebo dokonce piliny. Spalovací komoru je možné naplnit až na 90 % objemu, což prodlužuje hoření a tím samozřejmě také čas do dalšího přiložení.
Při otevření horních dvířek nedochází k zakouření místnosti, protože se automaticky zapne odtahový ventilátor, který odvádí veškerý kouř spalinovou cestou do komína. Díky této praktické vychytávce je jednoduché udržovat prostor okolo kotle čistý.
 

Peletový hořák promění kotel na automat

Takovýto inovativní dřevozplynující kotel je navíc rozšířen o rotační hořák s automatickým přechodem na spalování pelet. Jakmile vyhoří palivo ve spalovací komoře, kotel začne automaticky spalovat pelety. Tím je zajištěn nepřetržitý provoz kotle i při delší nepřítomnosti majitele například na dovolené.
Pro tento případ potěší také přítomnost online ovládání kotle přes internet. Ve chvíli, kdy jsme mimo domov, můžete si na svém počítači nebo chytrém telefonu zkontrolovat stav kotle, vytápění svého domu upravit či přizpůsobit. Topení peletami je možné spustit i na dálku, takže v zimě dorazíte na svou již předem vyhřátou chatu nebo chalupu. Návrat k vytápění zplynovacím kotlem provedete opětovným ručním přiložením dřeva do spalovací komory. Kotel automaticky rozpozná změnu paliva a sám se přizpůsobí.

Kombinované kotle BLAZE HARMONY


BLAZE HARMONY s.r.o.
logo BLAZE HARMONY s.r.o.

BLAZE HARMONY je česká dynamická firma, která se zaměřuje na novátorská řešení v oblasti spalování biomasy. Výsledky z vlastního výzkumu a vývoje realizuje a uvádí na trh v podobě unikátních produktů. Nabízí zplyňovací, kombinované a automatické kotle na ...

 
 
Reklama