Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Samoregulační topné kabely - ochrana potrubí a nádob proti zamrzutí

Zamrzlo vám v zimě potrubí? Máme pro vás řešení v podobě samoregulačních topných kabelů

Samoregulační topné kabely se nejčastěji požívají na ochranu potrubí proti zamrznutí (dále na technologické ohřevy, nebo na vytápění okapů, svodů a střech). Jaký výkon samoregulačního topného kabelu zvolit, záleží převážně na tloušťce potrubí a na použité tepelné izolaci. V závislosti na těchto údajích provedeme výpočet výkonu potřebného k pokrytí tepelné ztráty a na základě výpočtu zvolíme vhodný samoregulační topný kabel. Nejčastěji používané výkony samoregulačních topných kabelů jsou 12, 17, 23 a 33 W/m délky kabelu.

Výhoda samoregulačních topných kabelů spočívá v to, že se dají krátit a napojovat dle potřeby, což značně usnadní montážní práce. Samoregulační topné kabely mění svůj výkon v závislosti na okolní teplotě, ale stejně je potřeba ve většině případů použít termostat s teplotním čidlem. Většinou se instaluje jedno čidlo přímo na potrubí pod tepelnou izolaci a druhé čidlo snímá venkovní (okolní) teplotu.

Pro naše zákazníky zajišťujeme návrhy topných systému, odbornou montáž a servis topných systémů.

V případě dotazů, či žádosti o cenovou nabídku nás kontaktujte na e-mailu - technik@elmaterm.cz

 

Ohřevy potrubí topným kabelem


Elmaterm s.r.o.
logo Elmaterm s.r.o.

Instalujeme tepelná čerpadla, klimatizace a fotovoltaické elektrárny včetně nabíjecích stanic pro elektromobily. Dále dodáváme samoregulační topné kabely a topné rohože. Instalujeme vytápění okapů a střech, dále ohřev potrubí a venkovních ploch proti ...

 
 
Reklama