Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Výhody sálavého tepla z topení Maxeco

Sálavé teplo se rovnoměrně rozkládá do celé místnosti a prohřívá celou konstrukci stavby, předměty a nábytek. I proto navozuje pocit tepelné pohody už při nižších teplotách než při konvekčním vytápění

V čem jsou topné pásy jiné? Většina klasických otopných soustav využívá fyzikální jev nazývaný konvekce, který označuje proudění tepla prostřednictvím kapaliny nebo vzduchu. Při konvekci dochází ke ztrátám a zpoždění. Topné pásy MAXECO předávají energii hlavně IR zářením - sáláním. U tohoto fyzikálního jevu dopadá energie na předmět, který je ohříván, okamžitě, bez časového prodlení a se zanedbatelnými ztrátami. Dochází k rychlému náběhu pocitu tepla a šetření spotřeby energie.

Sálání denně cítíme od našeho Slunce, které je zdrojem veškerého života na Zemi. Z něj sálá infračervené záření, které našemu tělu dodává tepelnou energii. Topné pásy sálá dlouhovlnné infračervené záření označované jako IR-C s vlnovou délkou 3-100 μm bez viditelného podílu světla. Toto vlnění prochází vzduchem bez jakýchkoliv zábran a mění se na tepelnou energii až po dopadu na plochu předmětů, jako jsou stěny domu, nábytek, ale i lidské tělo.

Sálavé vytápění je navíc nejpřirozenějším zdrojem tepla pro lidský organismus. Tím, že vlnění vzduchem pouze prochází, nedochází k jeho víření. Navíc je při vytápění sálavým teplem zabráněno vzniku plísní na vlhkých zdech (ty se sálavým teplem vysušují). Proto je topný systém Maxeco vhodný i pro alergiky.

Ke každé realizaci Vám vypracujeme projekt, který je postaven, tak aby byl dosaženo optimálního tepelného komfortu. Sálavé teplo si tak můžete užít doma i Vy. S možností realizace Vám poradí naši odborníci. Kontaktovat nás můžete zde.

Více informací

 
 
Reklama