Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Šetřete energii a zároveň zvyšte svůj komfort

Optimalizace topného systému nabízí největší potenciál úspory energie. Comap Smart Home je toho důkazem.

V srdci řešení se nachází termostat a termostatické radiátorové hlavice, které lze používat samostatně nebo kombinovaně.

Termostat je k dispozici ve dvou verzích: autonomní a programovatelný. První z nich funguje jako samostatné řešení. Není nutné žádné programování, protože termostat, samoučící se systém, dokáže sám na základě přítomnosti a nepřítomnosti uživatele, setrvačnosti budovy a informací o předpovědi počasí rozpoznat, jaký komfort uživatel potřebuje.

Termostat komunikuje s topným modulem, který je rovněž připojen k bráně. Comap Smart Home proto uplatní své výhody i ve vícepodlažních budovách, kde lze k systému řízení budovy připojit různé brány.

Dvě samostatná řešení, která ve vzájemné kombinaci naplno rozvinou svůj potenciál.

Systém Comap Smart Home lze doplnit připojenými termostatickými radiátorovými hlavicemi. V takové kombinaci termostat a termostatické hlavice spolupracují: Kromě termostatických hlavic na každém radiátoru je na centrálním místě, například v obývacím pokoji, nainstalován termostat. Všechny ostatní místnosti jsou regulovány jako sekundární zóny pouze prostřednictvím elektronických hlavic. Každá termostatická hlavice vysílá signály pro příslušný radiátor, které se porovnávají s informacemi z termostatu. Na jejich základě se upravuje energetický výkon radiátoru. To poskytuje další funkce, například možnost definovat různé teploty a časové plány pro každou konkrétní místnost. Výsledkem jsou další úspory. 

Více o chytrém řízení vytápění Comap Smart Home


Aalberts hfc CZ s.r.o. (Flamco/Comap)
logo Aalberts hfc CZ s.r.o. (Flamco/Comap)

Skupina Aalberts, Hydronic Flow Control: značky Flamco-Meibes-Simplex pokrývají široké spektrum inovativních systémů techniky zařízení budov od instalace u zdroje tepla přes jeho distribuci až po regulaci předávání. Společnost COMAP je expertem v systémech ...

 
 
Reklama