Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Novinka: Tepelné čerpadlo pro průmyslové vytápění a chlazení - MONZUN-HP

MANDÍK a.s. již od svého založení na konci minulého století patří mezi významné výrobce agregátů průmyslového vytápění. Do této výrobkové řady nyní přichází s novinkou: tepelné čerpadlo vzduch-vzduch.

MONZUN-HP je splitovým tepelným čerpadlem vzduch-vzduch, v průmyslovém provedení. Zahrnuje venkovní jednotku s kompresorem a vnitřní jednotku s výměníkem. Výkony 20/33 kW jsou voleny tak aby poskytly v kombinaci několika jednotek dostatek tepelné energie pro moderní průmyslový objekt. Zároveň poskytují i dobrou možnost individuálního vytápění pracovišť.

Zásadní je možnost chlazení. Pro tento režim je vnitřní jednotka vybavena odvodem kondenzátu a zachycovačem kapek, nemusí proto omezovat výkon kvůli kondenzaci.

Pro řízení nabízíme analogový regulátor VULCAN. V nastavitelném týdenním programu dokáže řídit vytápění i chlazení, a to nejen v režimu zapnuto/vypnuto, ale podporuje i plynulou regulaci výkonu, a to až pro šest agregátů v jedné zóně. Zároveň umožňuje stroje ovládat jednotlivě i v ručním režimu.

Pro větší aplikace přijde vhod multizónový ovladač ZEUS. Ten s agregáty komunikuje po sběrnici, což šetří kabeláž, ale hlavně poskytuje variabilitu zón a časových programů které je možno jedním regulátorem uřídit. Podporuje až 31 agregátů a je možné kombinovat různé výrobky z produktového portfolia firmy MANDÍK a.s.

Firma MANDÍK věří tomu, že omezování fosilních paliv je správná cesta k energetické bezpečnosti a k trvalé udržitelnosti našeho světa. Jsme přesvědčeni, že v průmyslových objektech bude v následujících letech zapotřebí nejen vytápět, ale i chladit. Proto jsme nezaháleli a přicházíme s touto novinkou na poli průmyslového vytápění, která určuje nový trend oboru.

Výrobek je již v prodeji, podívejte se na:


MANDÍK, a.s.
logo MANDÍK, a.s.

MANDÍK, a.s. je akciovou společností s působností v oblastech výroby vzduchotechniky a požárních prvků, průmyslového vytápění, tepelné techniky a klimatizačních jednotek. Je držitelem certifikátu vydaného dle ČSN EN ISO 9001:2001 a ČSN EN ISO 3834-2.

 
 
Reklama