Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Plynaři radí: teď je správný čas na servis plynových spotřebičů

Na podzim, kdy startuje topná sezóna, mají plynoservisy plno a čekací lhůty jsou dlouhé.

Roční servis před zvýšenou zátěží v zimním období je to nejlepší, co mohou majitelé plynových zařízení udělat pro jejich bezchybný provoz. Předejdou tím i případným problémům, které se objevily v uplynulé topné sezóně v souvislosti s výskytem nečistot sulfidu měďného.

Pravidelný servis je základ spolehlivého provozu domácích spotřebičů na plyn. Plynaři radí, aby si lidé nechali například svůj plynový kotel zkontrolovat alespoň jednou ročně. Čekat s kontrolou a údržbou na poslední chvíli před začátkem nové topné sezóny odborníci jednohlasně nedoporučují – odběratelé by si měli zajistit termín kontroly svých spotřebičů už teď, než se plynoservisům zaplní kalendáře. Odběratelé pak budou mít jistotu, že jejich plynová zařízení budou včas připravena na nadcházející topnou sezónu.

„Doporučujeme všem odběratelům, aby prováděli pravidelný servis svých odběrných plynových zařízení jako kotle, sporáky nebo také domovní rozvody plynu. Taková kontrola přinese nejen jistotu bezpečného provozu plynových zařízení, ale dokáže výrazně prodloužit i jejich životnost,“ říká Josef Kotrba, generální ředitel Českého plynárenského svazu (ČPS).
Servis plynových spotřebičů dokáže předejít nepříjemnostem spojeným se znečištěním hořáků a dalších částí zařízení. Odhalí i problémy, které souvisí s nedokonalým spalováním plynu a možným vznikem škodlivých látek, jako je oxid uhelnatý.

Více informací

 
 
Reklama