Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Spouštějí se dotace na výměnu starých plynových kotlů

Od 1. září se opět po letních prázdninách spouští dotační program Nová zelená úsporám na výměnu starých topných systémů za tepelná čerpadla. Nově však lze žádat o dotaci též na výměnu plynových kotlů.

Jaké podmínky je nutné pro obdržení dotace na výměnu starého plynového kotle splnit?

  • Plynový kotel musí být minimálně 20 let starý.
  • Budova vytápěná plynovým kotlem musí být alespoň částečně zateplena. Je nutné při žádosti o dotaci doložit potvrzení, že budova splňuje minimálně klasifikační třídu D.

Dotace na tepelná čerpadla vzduch-voda jsou v případě využití vyrobené tepelné energie pouze na vytápění domu stanoveny na výši 80 tisíc Kč, v případě tepelných čerpadel určených na vytápění a současně i ohřev užitkové vody je dotace ve výši 100 tisíc. Kč.

Z fondu NZÚ jsou kromě domů s číslem popisným dotovány rovněž výměny zdrojů v trvale obývaných rekreačních objektech (např. chaty), avšak s tou podmínkou, že obyvatel tohoto objektu musí prokázat trvalý pobyt 24 měsíců v období před podáním žádosti.

Veškerou administrativu týkajících se žádostí o dotace na zakoupená tepelná čerpadla za Vás vyřídíme! V případě zájmu se prosím na nás obraťte.

Tým KLIMAVEX


KLIMAVEX CZ
logo KLIMAVEX CZ

KLIMAVEX CZ a.s. je distributor technologií HVAC. Od nejspolehlivějších dodavatelů odebíráme široké portfolio HVAC produktů - najdete u nás tepelná čerpadla, klimatizace, rekuperační jednotky a například ventilátory, ale náš sortiment tím ani zdaleka ...

 
 
Reklama