Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Topná sezona je tu. Náklady za energie pomáhá šetřit digitalizace

V Česku začala topná sezona. Vzhledem k přetrvávajícím vysokým cenám energií a ekonomickým podmínkám se české domácnosti opět připravují na finančně náročné období. Více než polovina tuzemských odběratelů očekává, že ceny energií dále porostou.

„Problém vysokých cen energií nás neopouští ani v letošním roce a pro část domácností může opět znamenat komplikaci, kterou počínající topná sezona prohloubí. Ušetřit se však dá i jiným způsobem než prostým snížením osobního komfortu. V BeiT dlouhodobě vyvíjíme technologie, které správu našich domovů plně digitalizují a skrze dálkový monitoring energií umožňují, abychom o své energetické spotřebě měli přehled nikoli po roce, nýbrž každou hodinu. S takovými nástroji může každý získat plnou kontrolu nad svou spotřebou a obratně na ni reagovat. Dle různých analýz dokáže pravidelný monitoring domácnostem ušetřit až 30 % nákladů za energie,“ komentuje Miro Hachlinec, zakladatel společnosti BeiT.

BeiT poukazuje na skutečnost, že vysoké ceny energií pořád vysávají ze značné části českých domácností jejich rozpočty. Na opakující se trend upozornil průzkum agentury Ipsos pro společnost epet. Podle něj nárůst cen energií očekává více než polovina tuzemských odběratelů. Z výsledků průzkumu také vyplývá, že zálohy na energie představují u téměř poloviny domácností až 40 % rodinného rozpočtu.

Ušetřit za energie digitalizací

Nástroje poskytované společností BeiT tak získávají pozornost stále většího počtu správcovských firem, které řešení začínají poskytovat svým klientům. BeiT měření energetické spotřeby v reálném čase propojuje s aktuálními ceníky dodavatelů energií. Obyvatel bytu tak nedostává informaci o své spotřebě jenom v kWh či GJ, ale přímo v korunách. Aktuálně řešení BeiT implementovaly nebo zavádějí správcovské firmy, které v součtu zajišťují služby pro 130 tisíc českých bytů.

Více informací


BeiT s.r.o.
logo BeiT s.r.o.

Jsme chytré řešení pro správce budov, které sdružuje všechna data a nástroje pro správu nemovitostí do jednoho efektivního ekosystému. To zahrnuje senzory, které měří spotřebu energií, sběr a analýzu dat, ERP, fakturaci, služby, plánování, CRM a BIM - to ...

 
 
Reklama