Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Systém podlahového vytápění DEK a jeho přednosti

Podlahové vytápění umožňuje ve srovnání s otopnými tělesy snížit teplotu otopné vody. Systém podlahového vytápění DEK je jednoduchý na montáž a ekonomický z hlediska pořízení i následného provozu.

Základním prvkem je plastové potrubí DEK PERT-5 s bariérou proti difuzi kyslíku z etylvinylalkoholu (EVOH) a max. provozním tlakem 8 bar při 70 °C. Potrubí je velmi ohebné a tím vhodné pro pokládku na systémové desky s nopy, např. na desku DEKPERIMETER PV NR-75. Postranní zámky této desky brání protečení potěru.

Dalším typem potrubí je DEK PERT-AL, které je jako jediné plastohliníkové potrubí vyráběno v ČR, a to metodou podélného svařování hliníkové vrstvy. Díky tomu je trubka ohebná v celém průřezu stejně. Max. provozní tlak je 10 bar při 70 °C. Potrubí drží svůj tvar a proto je vhodné pro pokládku na tepelnou izolaci opatřenou ochrannou fólií pomocí sponek. Fólie je odolná proti nechtěnému protržení, protože základní vrstva z hliníku a polypropylenu je pokryta ještě vrstvou z polyetylenu. S montáží vám pomůže kovové nářadí Tacker.

Trubky se připojují do nerezových rozdělovačů DEK RZN, které jsou osazeny kvalitními průtokoměry s možností jemné regulace a uzavíracími ventily kompatibilními s termopohony M30. Rozdělovač je možné doplnit čerpadlovou sestavou. Umísťuje se do skříňky na omítku nebo pod ni. Sortiment doplňuje příslušenství: dilatační pás, vodicí oblouky, kulové kohouty, chránička potrubí atd.

Všechny výrobky naleznete v konfigurátoru DEKSMART, který vám vytvoří výpis materiálu podlahového vytápění potřebného pro běžný rodinný dům. Stačí zadat půdorysné rozměry místností a kalkulátor se postará o zbytek.

Konfigurátor podlahového topení


Stavebniny DEK
logo Stavebniny DEK

Stavebniny DEK a.s. jsou největší společností českého holdingu DEK, zabývajícího se dodávkami materiálů a služeb pro stavebnictví a výrobou stavebních materiálů. Společnost se od počátku zaměřuje na vysokou odbornost ve výběru optimálních stavebních ...

 
 
Reklama