Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tepelné čerpadlo HPA-O 07.1 CS Premium od STIEBEL ELTRON získalo ocenění značky kvality dTest

Společnost STIEBEL ELTRON, přední evropský výrobce tepelných čerpadel, větracích systémů a ohřívačů vody, získala prestižní ocenění „značka kvality“ v dTestu. Testováno bylo prémiové tepelné čerpadlo systému vzduch-voda HPA-O 07.1 CS Premium s hydromodulem HM Trend a ISG web, které sérií náročných testů prošlo úspěšně.

Kvalita potvrzená nezávislým testováním je v dnešní době pro zájemce o tepelná čerpadla klíčová, obzvlášť když na český trh míří nekvalitní produkty a nezkušené firmy.

Společnost STIEBEL ELTRON se může pochlubit prestižním oceněním „značka kvality“ v dTestu. V říjnovém nezávislém testu tepelných čerpadel spotřebitelské organizace dTest prošlo rukama nezávislých expertů prémiové tepelné čerpadlo systému vzduch-voda HPA-O 07.1 CS Premium a získalo celkové hodnocení „velmi dobře“ (83 %). Testováno bylo celkem 13 monoblokových i splitových čerpadel.

„Jsme rádi, že právě naše tepelné čerpadlo je oceněno značkou kvality dTest, a to především v době, kdy zažívají tepelná čerpadla veliký boom. Jen v prvním pololetí tohoto roku bylo do českých domácností instalováno 40 000 tepelných čerpadel. S růstem poptávky však roste také počet špatně realizovaných zakázek a nespokojených zákazníků. Zájemci o tepelná čerpadla by tak měli dbát na ověřenou kvalitu výrobků a před pořízením se pečlivě seznámit s výsledky nezávislých testů dTestu, které spotřebitelům zajistí důvěru v tepelné čerpadlo od dané společnosti,“ vysvětluje a varuje Jan Metlický, CEO společnosti STIEBEL ELTRON.


Skutečná a ověřená kvalita

Prémiové tepelné čerpadlo systému vzduch-voda HPA-O 07.1 CS Premium, které získalo značku kvality dTestu, má excelentní účinnost i při velmi nízkých venkovních teplotách a dosahuje vysoké výstupní teploty otopné vody 75 °C i při venkovní teplotě −10 °C.

„Test tepelných čerpadel společností dTest hodnotil nejen efektivitu vytápění, hlučnost, komfort ovládání a variabilitu a náročnost instalace, ale zaměřil se i na globální ekologičnost, tedy dopad na životní prostředí. Akustický výkon testovaného čerpadla podle normy EN 12102 dosahuje velmi nízké hodnoty 48 dB(A) a to ho řadí mezi nejtišší tepelná čerpadla na trhu. Navíc, díky pracovnímu rozsahu do −25 °C je vhodné pro použití i v horských oblastech,“ komentuje ocenění David Šafránek, vedoucí technického oddělení ve společnosti STIEBEL ELTRON.

Více informací


STIEBEL ELTRON spol. s r.o.
logo STIEBEL ELTRON spol. s r.o.

STIEBEL ELTRON nabízí technicky vyspělé produkty, které splňují nároky na ekologický i ekonomický provoz v oblasti elektrického ohřevu vody a vytápění, tepelných čerpadel a větracích systémů.

 
 
Reklama