Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Taconova slavnostně otevřela zelenou halu v parku GARBE České Budějovice

GARBE dokončilo výstavbu 20 000 m2, z toho 10 000 m2 na míru pro společnost Taconova Group AG. Budova se zelenou střechou a fasádou splňuje kritéria certifikace BREEAM EXCELLENT.

Přestřižení pásky – zástupci společností GARBE a Taconova
Přestřižení pásky – zástupci společností GARBE a Taconova

GARBE, Industrial Real Estate CEE, specialista na logistické a průmyslové nemovitosti a společnost Taconova, výrobce vybavení pro vytápěcí a chladicí řešení, vnitřní klima a sanitární techniku, slavnostně otevřely v parku GARBE České Budějovice 10 000 m2 průmyslových prostor obklopených zelení a nabízející unikátní pracovní podmínky.

Budova o celkové rozloze 20 000 m2 je obklopena rozlehlými travnatými plochami, osmi tisíci keři a sedmdesáti pěti stromy. Zdobí ji zelená fasáda o rozloze 1 300 m2 a zelená střecha velká 3 000 m2. Projekt, na kterém se podílelo až 30 odborných subdodavatelských firem, se může pochlubit velmi nízkou uhlíkovou stopou. To vše díky implementaci pěti tepelných čerpadel, systému na zpětné využití dešťové vody a ploch připravených pro instalaci fotovoltaiky. Čtyři kamiony se podílely na vyvezení veškeré odpadní tepelné izolace z výstavby, což dále přispělo k celkovému hodnocení budovy jako BREEAM EXCELLENT.

„Celý projekt se podařilo zrealizovat podle plánu a jsme rádi, že jsme stihli novou halu otevřít ještě v tomto roce. Z hlediska udržitelnosti a kvality výstavba splnila naše očekávání a je jasně vidět, že GARBE udává v tomto ohledu na trhu s průmyslovými nemovitostmi směr. Zeleň a moderní koncepce, uzpůsobená na míru našim potřebám, vytváří jedinečné pracovní podmínky pro náš tým,“ uvedl Martin Marek, generální manažer společnosti Taconova v ČR, „otevřením nové haly se nám podařilo rozšířit naše výrobní a skladovací kapacity, které jsou jedním z klíčových předpokladů pro náš budoucí růst.“

Více informací


Taconova Group AG
logo Taconova Group AG

Dovozce techniky Taconova Group AG - hydraulické vyvažovaní, rozdělovače a termoregulace, směšování, separace plynů, měření průtoku, solární ohřev, zónové ventily, kulové servokohouty, předávací stanice na nabíjení zásobníků a přípravu teplé vody.

 
 
Reklama