Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

20 let akciové společnosti E S L, a.s.

V současnosti nabízíme zejména návrh, realizaci a servis TZB, skládaných výměníků Alfa Laval, vyvíječů čisté páry STEAMEX a prodej, půjčovnu a servis nářadí Rothenberger. Navrhujeme a nabízíme odborným školám se zaměřením na TZB interaktivní výukový systém INVYSYS.

Práce na zakázkách v Rusku - založení akciové společnosti

Je rok 1992 a živnostenský úřad vydává živnostenský list na jméno Ing. Ladislav Lněníček. Obor podnikání je topenářství, instalatérství. V roce 1994 se rozšiřují možnosti spolupráce v Rusku. Zdejší podmínky vyžadují založení právnické osoby, a tak 1. srpna 1995 vznikla akciová společnost E S L, a.s. Hlavními činnostmi společnosti jsou montážní práce prováděných instalací technických zařízení budov, především oboru ústředního vytápění, zdravotně-technických a plynovodních instalací.

Další rozvoj a rozšiřování vlastních aktivit

Vzhledem k potřebě vykonávat v oblasti instalací technických zařízení budov komplexnější služby a dodávky, rozšiřujeme postupně své činnosti o obory elektroinstalací, ale především systémy měření a regulací.

V roce 2000 úspěšně zavádíme systém řízení jakosti dle ISO 9001. Certifikační společností byla DNV (Det Norske Veritas). Tato certifikace přináší veškerým procesům uvnitř i vně společnosti jednotný a transparentní rámec, který se okamžitě projevuje zejména při řešení projektů větších rozsahů.




Na počátku roku 2000 dochází k významnému rozšíření obchodní činnosti. Obchodní oddělení firmy zajišťuje kromě marketingových služeb pro E S L, a.s. i maloobchodní a velkoobchodní prodej topenářského a instalatérského zboží.

V průběhu roku 2003 budujeme vlastní dílnu řemesel, kde vyrábíme na míru výrobky z černých materiálů. Ta byla v roce 2013 kompletně modernizována, vybavena novými CNC stroji a zavedena výroba a zpracování nerezových materiálů.

V dubnu 2009 slavnostně otvíráme školicí centrum společnosti, v němž pořádáme pravidelná školení a kurzy pro zvýšení profesní kvalifikace a další rozvoj nejen vlastních pracovníků společnosti, ale i partnerských firem.




Vývoj a výzkum - zajímavé a perspektivní činnosti

V roce 2010 zahajujeme první výzkumně-vývojový projekte s názvem Výzkum a vývoj vyvíječe čisté páry s deskovým výměníkem, který byl úspěšně ukončen koncem roku 2013. Jeho výsledkem je zařízení pro výrobu čisté páry STEAMEX.

Ve spolupráci se společností Baumann a fakultou elektrokomunikačních technologií VUT Brno jsme v roce 2013 pracovali na projektu s názvem Nízkoteplotní alkalický palivový článek o výkonu 5kW pro stacionární aplikace. Jeho výsledkem je prototyp tohoto zařízení.

Dalším významným projektem je vývoj pomůcky pro praktické vyučování technických středních škol a další rekvalifikaci pracovníků s názvem Interaktivní výukový systém INVYSYS. Ten byl v červnu 2015 oceněn v prestižní soutěži Cena Francouzsko-české obchodní komory jako nejlepší projekt v kategorii Inovátor v oblasti středního odborného vzdělávání.

V reakci na výzkumně-vývojové projekty v roce 2010 začala výstavba vlastního výzkumně-vývojového centra. Centrum bylo úspěšně dokončeno a zkolaudováno na jaře roku 2013.




Významné spolupráce

V roce 2013 se stáváme autorizovaným servisním partnerem firmy Rothenberger pro střední Evropu a zakládáme vlastní servisní středisko pro nástroje a nářadí Rothenberger v Brně. Současně prohlubujeme spolupráci se společností Alfa Laval, která nám uděluje titul certifikovaný partner a autorizovaný servisní partner pro Českou republiku. Připravujeme nové prostory pro výrobu skládaných výměníků z komponent Alfa Laval a jako jediná společnost v české republice tuto výrobu úspěšně zavádíme.

Dnes…


Cech topenářů a instalatérů ČR udělil v roce 2014 společnosti E S L, a.s značku kvality. Ocenění předává prezident CTI ČR Bohuslav Hamrozi (vlevo) Ing. Ladislavu Lněníčkovi.
V současnosti se věnujeme především…
  • návrhům, realizacím a servisu systémů technických a technologických zařízení budov,
  • zakázkové výrobě z černých i nerezových materiálů,
  • prodeji, půjčovně a servisu nástrojů a nářadí Rothenberger,
  • výrobě skládaných výměníků, prodeji a servisu deskových i skládaných výměníků Alfa Laval,
  • návrhům, výrobě a montážím systémů pro výrobu čisté páry s vyvíječem čisté páry STEAMEX,
  • návrhům, výrobě a montážím Interaktivního výukového systému INVYSYS.

A co bude dál E S L, a.s.?

Ve spolupráci s Cechem topenářů a instalatérů České republiky, o.s. již nyní pracujeme na dalším rozvoji nové praktické výuky technických oborů pomocí Interaktivního výukového systému INVYSYS.

Máme zákazníky, nápady, ale především pracovité a schopné spolupracovníky a před sebou … další práci… Skvělá budoucnost, když můžeme spolu s Vámi… a dalšími významnými partnery jako je Hospodářská komora ČR, Vysoké učení technické v Brně aj. spolupracovat a tvořit.

 
 
Reklama