Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tepelná čerpadla KOSPEL - výkon, který oceníte

Tepelné čerpadlo představuje efektivní způsob hospodaření s teplou vodou i vytápění nemovitosti. Co vám nabídnou samostatná monobloková čerpadla KOSPEL nebo kompletní sestavy?

Značka KOSPEL přináší tepelná čerpadla, která dokonale splní vaše nároky na vnitřní teplotu a ohřev teplé užitkové vody. Tato tepelná čerpadla vzduch voda jsou ideální pro novostavby nebo zateplené objekty.

Jak tepelná čerpadla vzduch voda pracují

Zařízení zachytává teplo z okolního prostředí a předává ho do topné soustavy budovy. Teplo získané ze vzduchu je výparníkem přenášeno do systému tepelného čerpadla obsahujícího chladivo. To se mění na plyn, který je nasáván do kompresoru, kde se tlakem zvyšuje jeho teplota. V kondenzátoru se pak teplo předává médiu v topné soustavě. Přes expanzní ventil je pak ochlazená kapalina vrácena zpět do výparníku a vše se opakuje.

V případě, že napojíte tepelné čerpadlo na bojler, budete mít k dispozici také teplou užitkovou vodu. Pokud dojde k výraznému poklesu teploty vnějšího prostředí, jsou tepelná čerpadla KOSPEL vybavena elektrokotlem, který zajistí dohřátí vody.

Možnosti a funkce tepelných čerpadel KOSPEL

HPM tepelná čerpadla monoblok KOSPEL jsou u společnosti Wterm k dispozici v různých výkonech, od 8 kW až po 23 kW, což znamená, že si můžete vybrat optimální výkon pro vaše potřeby. Zvolit si můžete jak samostatné tepelné čerpadlo, tak kompletní sestavu skládající se z tepelného čerpadla, výměníku a akumulační nádrže.

Tepelná čerpadla nabízejí široký provozní rozsah, tichý chod, ekvitermní regulaci s ohřevem i chlazením, nastavení cyklu oběhového čerpadla, ochranu proti zamrznutí a možnost dálkového ovládání.

Tepelná čerpadla


Wterm, s. r. o.
logo Wterm, s. r. o.

Jsme česká značka ohřívačů vody s více než 20letou tradicí. U našich výrobků se můžete spolehnout na vysokou kvalitu, dlouhou životnost a spolehlivost. V naší nabídce najdete ohřívače pro domácnosti i komerční prostory i veškeré potřebné příslušenství.

 
 
Reklama