Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tepelná čerpadla IVT za miliardu a podpora 24 spolků a neziskovek

Rok 2023 byl pro společnost IVT Tepelná čerpadla a její sesterskou GT Energy velmi úspěšný. Společně dodaly zákazníkům tepelná čerpadla za miliardu a oproti předchozímu roku zvýšily prodeje o 70 %. Díky takto vysokému obratu mohla společnost podpořit 24 spolků a neziskových organizací částkami v rozmezí 25 až 600 tisíc korun.

K zájmu o čerpadla přispěla pochopitelně jednak energetická krize a snaha zákazníků odejít od pevných paliv a drahého plynu, ale zejména také kvalita a vysoká účinnost tepelných čerpadel IVT.

„Zákazníci měli tradičně největší zájem o čerpadla vzduch/voda. Těch jsme jim dodali skoro 4 000 kusů. Prodej zemních tepelných čerpadel, která jsou ještě úspornější a mnohem odolnější vůči zdražování elektřiny, přesáhl 1 100 kusů,“ upřesňuje Marek Bláha, jednatel společnosti IVT Tepelná čerpadla.

Zemní čerpadla instalovala společnost a její partneři například v rekonstruovaném zámku Čunovo v Bratislavě, kde je nyní IVT GEO 254 s výkonem 54 KW a teplo získává z vrtů. Nebo v budovách Zdravotnické záchranné služby v Boskovicích a Veselí na Moravě, Hvězdárně Ondřejov, v Nemocnici sv. Alžběty Na Slupi a mnoha dalších.

Velmi úspěšný byl i segment větších průmyslových tepelných čerpadel pro vytápění a chlazení komerčních a veřejných budov. Tam dodali desítky výkonných tepelných čerpadel IVT, HELIOTHERM, ECOFOREST a nově také finských čerpadel OILON.

Díky vysokému obratu mohla společnost v loňském roce finančně podpořit i 24 spolků a neziskových organizací, mezi nimiž byli malí sportovci, matky samoživitelky nebo útulky pro zvířata, a to částkami od 25 000 Kč do 600 000 Kč pro jednotlivé příjemce.

Více informací


IVT Tepelná čerpadla s.r.o.
logo IVT Tepelná čerpadla s.r.o.

Značka IVT je na českém trhu předním dodavatelem tepelných čerpadel do rodinných domů, komerčních i obytných budov. Od roku 1991 se v ČR pro značku IVT rozhodlo více než 30 000 zákazníků. Značka disponuje také největší montážní a servisní sítí IVT CENTRUM, ...

 
 
Reklama