Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Efektivní vytápění vhodné i do malých prostorů: Proč tepelná čerpadla boří předsudky o velikosti i hluku

Přestože se při hledání optimálního řešení vytápění mnozí nadále setkávají s mýty o nepoužitelnosti tepelných čerpadel v omezených prostorech, doba, kdy tato tvrzení byla pravdou, je už dávno pryč.

Tepelné čerpadlo Master Therm AquaMaster AQ17I
Tepelné čerpadlo Master Therm AquaMaster AQ17I

Malé rozměry, velký výkon

Tepelná čerpadla se totiž dnes již hladce vejdou i do menších technických místností. Potřeba výkonu čerpadla se navíc neurčuje na základě velikosti vašich prostor, ale podle tepelné ztráty celkového objektu, která vychází zejména z kvality jeho zateplení.

Kompaktní tepelná čerpadla typu monoblok se navíc zcela obejdou bez vnitřní jednotky. Vše v jednom, vše venku, snadná montáž a žádný hluk.

Tepelné čerpadlo Master Therm AquaMaster AQ17I jako ideální řešení

Skvělou volbou do malých prostor je tepelné čerpadlo Master Therm AquaMaster 17 Inverter, které loni získalo i prestižní cenu Build Back Better Gold & Green, když na něj vsadila celá nově vystavěná čtvrť 170 rodinných domů v britském Cardiffu. Tento model nabízí efektivní a udržitelné vytápění pro všechny moderní malé domovy. K dispozici je ve variantě monobloku, split a split combi.

Pro ty, kdo by dávali přednost tepelnému čerpadlu vzduch-voda, je určena řada BoxAir Inverter, která nabízí výkony od 5 do 25 kW. Vybrat lze variantu kompakt, tedy „vše v jednom“ ve venkovní jednotce, nebo dělenou variantu split s venkovní i vnitřní jednotkou.

Více informací


Master Therm tepelná čerpadla s.r.o.
logo Master Therm tepelná čerpadla s.r.o.

Master Therm je český výrobce tepelných čerpadel vzduch-voda, země-voda, voda-voda s certifikací EHPA a registrací pro dotace. Tepelná čerpadla s tradicí od roku 1994 pro rodinné i bytové domy a průmyslové objekty všech velikostí. Výroba, projekt, ...

 
 
Reklama