Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Systém nízkoteplotního stěnové vytápění IVARTRIO

Systémy plošného stěnového vytápění IVARTRIO prošly v průběhu let podobným vývojem, jako systémy podlahového vytápění.

Vzhledem ke změnám týkajících se různých legislativních oblastí, dotačních programů nebo omezení v oblasti úspor energií s dopadem na ekologií se začínají stále více prosazovat sálavé velkoplošné nízkoteplotní systémy. A jedním z nich je i systém stěnového vytápění IVARTRIO, který je v kombinaci se švédskými tepelnými čerpadly THERMIA považován za nový trend v efektivním a úsporném vytápění interiérů. Vytváří ideálnější teplotní klima, je flexibilní při projektování a instalaci, přináší nové možnosti využití v bytové výstavbě, včetně chlazení interiérů. V případě využití pro klimatizování interiérů v letním období představuje chladicí výkon stěnového topení přibližně 30 % topného výkonu.

Princip stěnového vytápění spočívá v uložení topných trubek na stěny místnosti pod tenkou vrstvu omítky. Otopný registr se instaluje zejména na vnitřní stranu ochlazované stěny, tj. stěny obvodového pláště budovy, pouze v případech nutnosti zajištění požadovaného tepelného výkonu i na vnitřní stěny (příčky). Vytápěná stěna představuje účinný a velkoplošný zdroj sálavého tepla s maximální povrchovou teplotou do +37 °C. Sáláním dochází k ohřívání ostatních stěn, stropu i podlahy.
Systém stěnového vytápění IVARTRIO nezabírá užitečný prostor pro jiná zařízení, která by měla negativní dopad například na estetiku prostředí. V provozním režimu pak nedochází k pohybu vzduchu a následně k víření prachu, čímž je dosaženo bezkonkurenční zdravotní nezávadnosti prostředí.


IVAR CS spol. s r.o.
logo IVAR CS spol. s r.o.

Společnost IVAR CS spol. s r.o. působí, jako reprezentant obchodně technického zastoupení řady evropských firem působících v oboru TZB dle kategorizace použití. IVARTRIO - rozvody podlahového vytápění, rozvody k otopným tělesům včetně jejich připojení, ...

 
 
Reklama