Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Využijte slevu 25% na studii proveditelnosti, která Vám pomůže navrhnout modernizační a provozní opatření

Cílem studie je analyzovat současný stav výrobního/průmyslového procesu a navrhnout modernizační a provozní opatření vedoucí ke zvýšení energetické hospodárnosti v souladu s Vašimi potřebami.

Vlastníme technologii a know how na zvýšení přenosu tepla na teplosměnný plochách spalinových výměníků. Jedním z hlavních produktů, na který vlastní společnost VENTOS technologii a know how, je zvýšení přenosu tepla na teplosměnných plochách spalinových výměníků, pomocí námi navržené speciální technologie tepelných registrů.

Spalinový výměník
Spalinový výměník

Díky tomuto pokroku umíme spalinové výměníky navrhnout tak, aby dosahovali minimálních tlakových ztrát ve spalinové cestě (již od 5 Pa). To nám umožňuje využívat odpadní teplo i u zdrojů s nízkým přebytkem tlaku, na které dříve nebylo možné technologii využívající odpadní teplo instalovat.

Tyto výměníky již několik let úspěšně vyrábíme. Na výrobu technologie používáme speciální ušlechtilé materiály, které odolávají vysokým teplotám, splňují přísné potravinářské normy, jsou vhodné do vnitřního i venkovního prostoru a dle požadavku zákazníka i s řadou příslušenství.

 

Instalací výměníku VENTOS na parní nebo teplovodní kotel, případně kogenerační jednotku, je možno dosáhnout:

  • úspory 5–8 % z primárního paliva (v kWh),
  • zvýšení účinnosti moderního parního, plynového nebo olejového kotle z 89 % na 107 % při využití kondenzace (bez kondenzace 97 %),
  • zvýšení účinnosti moderního teplovodního kotle z 93 % nad 97 %.

Instalací výměníku VENTOS na pekařskou pec je možno dosáhnout:

  • využití odpadního tepla (v průměru 8–12 %),
  • zvýšení tepelného výkonu u průběžných pecí o 25–55 kWh,
  • zvýšení tepelného výkonu u boxových, rotačních a etážových pecí o 7–20 kWh.

V rámci využití odpadního tepla navrhujeme celkovou optimalizaci výroby a spotřeby tepla, kde dosahujeme průměrné účinnosti dodávky energie s využitím ZZT (zpětné získávání tepla) až 95 %.

Akce je platná do 17.7.2016

Pekárna Hruška
Pekárna Hruška
Denso reference 1
Denso reference 1

 
 
Reklama