Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Rozhovor s Karlem Vlachem ze společnosti ENBRA na veletrhu Aquatherm 2018

Společnost Enbra je lídrem na trhu v oblasti měření a regulací. Významnou pozici má i v segmentu vytápění, kde přechází od nabídky samotného prodeje výrobků do nabídky komplexní péče o zákazníka.

Karel Vlach, generální ředitel společnosti Enbra, se na veletrhu Aquatherm 2018 mohl redakci TZB-info pochlubit tím, že společnost získala ocenění Energetický projekt roku 2017 Jihomoravského kraje. Jednalo se o projekt modernizace energetického hospodářství v Nemocnici Břeclav, který je realizován formou energetických služeb. To znamená, že nemocnice na úsporná opatření nevynaložila žádné finanční prostředky, ale bude se podílet na získaných úsporách. Závazek poskytovatele služeb trvá deset let a celková úspora má dosáhnout 128 mil. korun. Enbra se na tomto pilotním projektu v kraji projektu podílí technickým řešením a působí jako generální dodavatel stavby.

Často se v oboru TZB diskutuje o nákupech přes e-shopy. Karel Vlach uvádí, že u řady výrobků je nákup na e-shopu dnes zcela běžnou a osvědčenou formou. U složitějších výrobků, jako je například kotel, je nákup přes e-shop spojen s řadou nejistot pro zákazníka. Neboť pak zákazník přejímá odpovědnost za projektanta, případně i za montážní firmu, a to zpravidla bez dostatečného odborného vzdělání, zázemí, zkušeností.

Společnost Enbra je vedoucím podnikem na trhu v oblasti měření a regulací. Významnou pozici má i v segmentu vytápění, kde přechází od nabídky výrobků do nabídky komplexní péče o klienta.

Podívejte se na redakční rozhovor

 
 
Reklama