Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vše pro vaše bezpečí a pohodlí

Společnost JABLOTRON LIVING TECHNOLOGY s.r.o. si pro letošní rok připravila řadu produktových novinek, kde nechybí chladicí modul, elektrokotel a nově přibude i plynový kondenzační kotel.

Jak říká ředitel společnosti Roman Šalomoun: „Sortiment našich produktů se cíleně rozrůstá. Chceme našim zákazníkům nabídnout ucelené a jednoduché řešení pro bezpečí a pohodlí. Lidé, kteří chtějí stavět, mají možnost získat všechna zařízení pro fungování domu od jednoho výrobce.

Segment větrání zastupuje rekuperační jednotka Jablotron Futura, která je dostupná ve dvou výkonových variantách (Futura L 350 m3/h a Futura M 250 m3/h). Jednotka Futura je inovativní jako celek a řadou vlastností se odlišuje od jiných rekuperačních jednotek - ať už je to fungování bez předehřevu až do teploty -19 ºC a s tím spojená nízká spotřeba energie, navracení vlhkosti díky řízenému entalpickému výměníku, nebo vzdálená správa přes cloudové služby Jablotron.

Jednotku Futura je možné doplnit o nástavbový chladicí modul CoolBreeze. Ten v letním období zajistí výrazné ochlazení a odvlhčení přiváděného vzduchu a z toho plynoucí nulový tepelný zisk větráním. Dalším jeho benefitem je nízká celková spotřeba v porovnání právě s tím dosaženým ochlazením a odvlhčením přiváděného vzduchu. Modul CoolBreeze může pracovat i v reverzním chodu v režimu tepelného čerpadla a je tedy i velmi efektivním způsobem přitápění.

Součástí našeho portfolia zaměřeného na technologie budov jsou i základní typy zdrojů tepla. Jedním z nich je elektrokotel Jablotron Volta, primárně cílený do domů s nižšími tepelnými ztrátami. Naší snahou bylo přinést na trh kotel s plynulou regulací provozní teploty otopné vody. Zda je aktuální spotřeba tepla 5 kW, nebo 500 W je díky řízení výkonu polovodičovými prvky lhostejné, žádné nežádoucí cyklování mechanických relé se nekoná. Elektrokotel se vyrábí v jednookruhovém a dvouokruhovém provedení a je připraven na propojení s dalšími našimi produkty, bez potřeby budování nadřazeného systému řízení.

V současné době připravujeme k uvedení na trh další novinku z topného sortimentu, kterou je plynový kondenzační kotel Jablotron Aura. Plynové kotle jsou osvědčenými zdroji tepla, proto jsme jako základní výkony zvolili 18 a 25 kW. Modulační rozsah 1:10 zajišťuje, že i při nižších tepelných ztrátách domu nebo bytu, kotel minimálně cykluje a přitom zůstává dostatek výkonu pro přípravu TV. Nadřazený regulátor Jablotron zajišťuje kompletní řízení spotřeby tepla a komunikaci do cloudu Jablotron. Součástí dodávky kotle je, stejně jako u elektrokotle Volta, venkovní sonda a prostorový ovladač. Samozřejmostí je vzdálená diagnostika a ovládání obou typů kotlů z mobilní aplikace MyJABLOTRON.

Podrobné informace a kontakty najdete na stránkách www.jablotronlt.com


JABLOTRON LIVING TECHNOLOGY CZ s.r.o.
logo JABLOTRON LIVING TECHNOLOGY CZ s.r.o.

JABLOTRON LIVING TECHNOLOGY CZ s.r.o. je českým výrobcem a dodavatelem systémů pro vytápění, chlazení a větrání s rekuperací. Cílem společnosti je systematicky zlepšovat prostředí, ve kterém lidé tráví nejvíce času - tzn. vnitřní prostředí budov a výrazně ...