Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Dům plný energie s otopnými tělesy Zehnder

I v nízkoergetickém domě může vzniknout potřeba doplnit do některé z místností teplo. Místností, kde je požadována nejvyšší teplota, je koupelna. Současně je v koupelně výhodné mít možnost rychle usušit vlhký ručník, utěrku a co si budeme nalhávat, tak třeba i zvlhlé prádlo po fyzické námaze ve fitku, než bude strčeno do pračky.

Radiátor s lavicí Zehnder Charleston Bench
Obr. Radiátor s lavicí Zehnder Charleston Bench byl rovněž součástí Domu plného energií na Infothermě 2019. Tento originál mezi ocelovými článkovými radiátory je výkonný, všestranný a bezpečný díky zaoblenému tvaru článků. Provedení s lavicí je vynikají řešení například pro zádveří rodinných domů, ale může se uplatnit i v řadě veřejných budov

K tomu se velmi dobře hodí koupelnová tělesa, která mohou být napojena na teplovodní otopnou soustavu, kombinovaně na teplovodní soustavu a elektrickou energii, což umožňuje provoz i mimo topnou sezónu, a nebo jen lokálně na elektrickou energii. A když už se v nízkoenergetickém domě šetří za energie, tak proč si nedopřát trochu designového luxusu? Návštěvníci letošní ostravské výstavy Infotherma 2019 se mohli přesvědčit, že to není až tak velký problém. V rámci vstupní expozice „Dům plný energie“ byly vystaveny příklady designových otopných těles Zehnder a mezi nimi i několik koupelnových.

Pro koupelny se tak nabízí radiátor klasického tvaru s kulatým, hranatým nebo plochým tvarem trubek, asymetrické radiátory pro obzvláště jednoduché zavěšení ručníků ze strany a pro obzvláště náročné zákazníky i skvělé designy od významných návrhářů. Jsou k dispozici v téměř 50 barevnách odstínech, některé typy rovněž v provedení chromovaném a z nerezové oceli

Obr. Expozice Dům plný energií byla i plný koupelnových těles Zehnder.
Obr. Expozice Dům plný energií byla i plný koupelnových těles Zehnder.

Při volbě topného tělesa by měl být kladen důraz i na kvalitu provedení, nejen jeho vzhled a tepelný výkon. Na trhu jsou nejběžnější radiátory jen s jednou vrstvou lakování nebo méně kvalitním chromováním, které mohou ve vlhkém prostředí koupelny brzy korodovat. Proto švýcarská značka Zehnder používá prvotřídní 2-vrstvé lakování stejně jako vysoce jakostní chromování, které zaručují perfektně hladký povrch, vyšší odolnost proti korozi a dlouhou životnost.

Z designových řad otopných těles je pro Zehnder Subway dominantní stylový čistý design bez kompromisů, pravoúhlý rám a jemné kulaté vodorovné trubky, které působí harmonicky. Slouží i jako vícenásobný držák na ručníky. Možné jsou varianty pro optické rozdělení prostoru, pro kombinované vytápění s opticky sladěnou elektrickou topnou tyčí vestavěnou ve výrobě.

Novinku Zehnder Kazeane navrhli uznávaní designéři King & Miranda. Půvab jednoduché elegance vytváří šikmé ploché trubky, ve dvou úrovních. Účelovost potvrzují velkorysé otvory, které poskytnou dostatek místa pro pohodlné zavěšení a sušení více ručníků celé rodině.

Design těles Zehnder Roda Spa Asym je rovněž založen na plochých trubkách, ale s asymetrickým uspořádáním. K dispozici je levé pravéprovedení, téměř ve všech brilantních barvách Zehnder pro teplovodní, kombinované nebo čistě elektrické vytápění.

Díky zesílené izolaci vnějších stěn a těsným oknům jsou rodinné domy stále vzduchotěsnější. To sice pomáhá při úsporách tepelné energie, činí však nepostradatelným systém řízeného větrání, neboť větrání okny je nepravidelné a nedostatečné a navíc uniká drahocenná energie. Moderním a dlouhodobým řešením je komfortní větrání s rekuperací tepla. Kompletní systém větrání Zehnder zahrnuje: větrací jednotky nové generace ComfoAir Q s přívodem čerstvého čistého vzduchu s optimální teplotou, vysokou účinností rekuperace tepla až 95%, entalpickým výměníkem pro optimalizaci vlhkosti, velmi tichým a bezstarostným provozem, nízkou spotřebou energie a snadnou obsluhou pomocí displeje na jednotce, dálkového ovládání nebo mobilních aplikací; vysoce hygienické čistitelné rozvody vzduchu a designově dokonalé mřížky a ventily. Vyžádejte se bezplatný návrh nejvhodnějšího konceptu větrání s cenovou nabídkou pro Váš dům.


Zehnder Group Czech Republic s.r.o.
logo Zehnder Group Czech Republic s.r.o.

Společnost Zehnder nabízí - designové radiátory pro koupelny a obytné prostory, systémy řízeného větrání s rekuperací tepla, teplovodní stropní sálavé panely.