Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zemřel Ing. Jaroslav Bahula, dlouholetý prezident Asociace podniků topenářské techniky

V polovině října zemřel ve věku 87 let pan Ing. Jaroslav Bahula, významná osobnost oboru topenářské techniky.


© Josef Hodboď

Málokdo se zasloužil o „polistopadový“ rozvoj tohoto oboru takovou měrou, jako právě Ing. Bahula. V roce 1992 stál u zrodu Asociace podniků topenářské techniky (APTT), kterou následujících 20 let, až do roku 2012, vedl jako její prezident.

Ing. Bahula založil Obchodní společnost Slokov a.s., ze které vybudoval prosperující moderní firmu se špičkovými technologiemi pro kovovýrobu, specializující se především na výrobu teplovodní techniky pro vytápění domácností. Firma navázala a ještě rozvinula vysokou prestiž více jak padesátileté tradice značky kotlů Slokov. Současně se jako prezident věnoval činnosti APTT, kterou zastupoval v Hospodářské komoře i Svazu průmyslu a obchodu. Díky jeho odborným znalostem a manažerským schopnostem se pod jeho vedením stala APTT jedním z nejvýznamnějších oborových sdružení v sektoru technického zabezpečení budov.

Členové APTT a všichni ti, kteří měli tu čest se s Ing. Jaroslavem Bahulou setkávat, budou navždy vzpomínat na jeho charisma a přirozenou autoritu.

 
 
Reklama