Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

WTT-Expo 2011 - Důležitá oborová platforma tepelné a chladicí techniky

V úterý 11. října proběhla v pražském hotelu Perla tisková konference uspořádaná společností Naveletrh s.r.o. zastupující pořadatele veletrhu WTT-Expo 2011, jehož čtvrtý ročník se uskutečnil od 27. do 29. září 2011 v Karlsruhe.

Jedná se o jediný evropský veletrh oboru průmyslové tepelné a chladící techniky pro procesně – technické využití, jehož letošní ročník byl zaměřen především na systémy vytápění průmyslových hal. V rámci tiskové konference moderované paní Lenkou Výbornou vystoupila jednatelka veletržní společnosti Karlruher Messe- und Kongress-GmbH paní Britta Wirtz, která seznámila přítomné novináře s výsledky posledního ročníku WTT-Expo, formou videoprezentace představila veletržní společnost a město Karlsruhe a závěrem svého vystoupení vyjádřila přání, přivítat na příštím veletrhu WTT-Expo více českých vystavovatelů. Argumenty pro jejich budoucí angažovanost jsou shrnuty v následné tiskové zprávě.

Veletrh WTT-Expo se 140 vystavovateli z 16 zemí a 1800 odbornými návštěvníky z deseti zemí dobře obstál jako exkluzivní platforma pro svůj obor. Tím WTT-Expo, které se poprvé konalo jako samostatný veletrh, prokázalo svoji relevanci pro uživatelské obory. Pod záštitou parlamentní tajemnice Katheriny Reiche, spolkové ministryně pro životní prostředí, ochranu přírody a bezpečnost reaktorů, otevřel odborný veletrh pro průmyslovou tepelnou a chladicí techniku své brány na výstavišti v Karlsruhe počtvrté.

Jsme pyšní, že WTT-Expo našlo jako další specializovaný veletrh pro technologie budoucnosti své pevné místo v našem portfoliu. V tomto roce nám dělá velkou radost rekordní počet vystavovatelů a skutečnost, že podle ankety každý třetí návštěvník využívá pro svoji informovanost výhradně veletrh WTT-Expo“, řekla Britta Wirtz, jednatelka veletržní společnosti Karlruher Messe- und Kongress-GmbH.

Vystavovatelé hodnotí veletrh WTT Expo jako oborovou základnu, která přitahuje velmi kvalitní odborníky. 80 % vystavovatelů se přimlouvá za výrobkový veletržní koncept.




Každý čtvrtý návštěvník ujel kvůli návštěvě veletrhu více než 300 km. 70 % návštěvníků bylo s návštěvou veletrhu spokojeno. Jejich cílem bylo v první řadě navázání a upevnění kontaktů a získání informací o novinkách, výrobcích a službách. 91 % návštěvníků má značný vliv na nákupní rozhodování firmy. Po veletrhu plánuje asi 72 % odborných návštěvníků na základě získaných informací učinit investice.

Poprvé v rámci veletrhu WTT-Expo: odborná přehlídka vyhřívacích systémů pro průmyslové haly

Na přehlídce „Vyhřívací systémy průmyslových hal“, která se v rámci veletrhu WTT-Expo uskutečnila poprvé, se prezentují špičky tohoto oboru. „Jsme hrdí, že jsme pro teprve první odbornou přehlídku získali jedenáct podniků. Všichni se shodují, že tematická integrace do WTT-Expo byla po všech stránkách správná. Pro budoucí akce bychom chtěli tuto oblast ještě dále rozšířit, neboť téma rekuperace tepla je nejen společným jmenovatelem pro klíčové otázky WTT-Expo, pro tepelné výměníky a pro techniku tepelných nosičů, ale i pro systémy vytápění hal“, objasnil Harald Krüssmann, iniciátor a projektový vedoucí veletrhu WTT-Expo.

Odborný rámcový program se setkal s velkým ohlasem

Rámcový program měl velkou odezvu. 37 % návštěvníků využilo příležitost podrobně se v rámci odborného programu informovat.

Velkým úspěchem byla řada odborných přednášek na téma “Moderní budovy – důležitý trh pro energeticky efektivní systémy“, v jehož rámci Prof. Dr.-Ing. Bert Oschatz z ITG Institutu pro technické vybavení budov z Drážďan prezentoval první výsledky studie decentralizovaných tepelných systémů hal, základy pro správné energetické vyhodnocení hal a jejich tepelných systémů. Tyto výsledky mají ovlivnit přepracování normy DIN V 18599 a tím i v roce 2012 ohlášenou novelizaci nařízení o úspoře energie.

„Fórum tepelné výměníky“ skupiny energie-cluster.ch, která byla na veletrhu WTT-Expo zastoupena švýcarským pavilónem, přijala odborná veřejnost velmi dobře: „Nás překvapila a zároveň potěšila velká návštěvnost a obliba, kterou mělo fórum “tepelné výměníky“. Přes 60 účastníků, více než jsme očekávali, přišlo na odborné přednášky“, shrnul Jürg Kärle, jednatel energetické skupiny energie-cluster.ch.

Ohlasy vystavovatelů k veletrhu WTT-Expo:

Dosáhli jsme cílů, které jsme si naplánovali: zájem ze strany návštěvníků byl obrovský. U našeho stánku jsme vedli mnoho slibných rozhovorů“. - Lars Dörge, výrobní manažer firmy G. A. M. Heat GmbH.

Pro nás probíhal veletrh WTT-Expo velmi dobře. U našeho výstavního stánku jsme měli mnoho zájemců, kteří byli předem velmi dobře informováni. My sem patříme, veletrh WTT Expo, to je naše platforma.“ – Marcel Schieskow z firmy HTA. Rekuperace tepla.

My jsme vedli velmi zajímavé rozhovory s obchodníky, vystavovateli, spolupracovníky z výzkumu a vývoje i dodavateli. Výstava se nám velmi líbila a zanechala v nás velmi dobrý dojem z vystavených exponátů.“ – Katharina Schmelzer, odpovědná manažerka firmy Siemens AG – Industry Sector.

U našeho stánku jsme měli kvalifikované a zajímavé zájemce. Organizace veletrhu byla perfektní.“- Udo Blume, PTD Business Developement Manager, Alfa Laval Mid Europe GmbH.

Jsme velmi rádi, že jsme měli veletrh WTT-Expo jako prezentační platformu mezi ACHEMA. Spektrum vystavovatelů a kvalifikovaná veřejnost dělají WTT-Expo zajímavým veletrhem“. -Martin Keller pracující pro inženýrskou kancelář pro ochranu před korozí při výstavbě chemických zařízení a pro Mersen France Py s. a. s.

Příští veletrh WTT-Expo se bude konat v září 2013 opět na výstavišti v Karlsruhe.

Další informace najdete na stránkách: www.wtt-expo.com

Kontaktní osoby pro veletrh WTT-Expo:

PP PUBLICO Publikations
Harald Krüssmann
Tel.: +49 160 17 91 233
Fax.: +49 201 79 88 278
e-mail: pp-publico@online.de

Zastoupení v ČR:
Naveletrh s.r.o.
Lenka Výborná
Tel: +420 605 404 691
e-mail: info@naveletrh.cz

 
 
Reklama