Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Česká kamna na dřevo – nabídka firmy LS KAMNA s.r.o.

Představte si kamna na dřevo, která dokáží vytopit rozsáhlé prostory, ale přitom spotřebují až o polovinu méně paliva. Proč jsou kamna od výrobce LS KAMNA s.r.o. jiná? Hlavní příčinou úspěchu je spojení kvalitního tělesa kamen s teplovzdušným výměníkem a ventilátorem pro přenos tepla mezi plameny a vzduchem. Jednoduchý princip je nesmírně efektivní.

„Cílem rodinné firmy LS KAMNA bylo a bude vyrábět kamna s čistým spalováním, vysokou účinností a zároveň nízkou spotřebou. Zkrátka dodat kvalitu, která místnímu trhu chybí,” dodává konstruktér Luboš Smrčka.

Firma LS KAMNA sídlící v Hubenově u Strakonic vyrábí a prodává konstrukčně jedinečná teplovzdušná a krbová horkovzdušná kamna na dřevo s vestavěným teplovzdušným výměníkem a ventilátorem. Z celého sortimentu výrobků představíme trojici úspěšných kamen na dřevo pro všestranné využití.

Kamna Falco Eco

Proudění vzduchu Falco
Proudění vzduchu Falco
 

Tato teplovzdušná kamna o široké škále výkonů se používají do malých i větších prostor (výkony 8 až 120 kW). Vhodné jsou zejména do dílen, hal, restaurací, sálů, skleníků a podobně. Kamna mají dvoukomorové spalování a teplovzdušný výměník s ventilátorem, tím se odlišují od ostatních běžně prodávaných kamen, která topí jen sáláním z vlastního povrchu, ale výměna tepla není podporována ventilátorem. Ke kamnům je možno dokoupit řídící jednotka ventilátoru (LDS – automatický regulátor otáček ventilátoru s displayem nebo LDT – automatický trafový regulátor otáček ventilátoru), která v závislosti na natopení teplovzdušného výměníku, reguluje otáčky ventilátoru. Tato kamna jsou nejlevnější možností vytápění, jedná se o nejlepší poměr výkonu a ceny. Podrobnosti o teplovzdušných kamnech Falco Eco se dozvíte ZDE.

Kamna Turbo

Popis funkce spalování Falco Eco Turbo
Popis funkce spalování Falco Eco Turbo

Do prostor, kde nemůže být otevřený oheň, se používají kamna Turbo (výkony 12 až 120 kW). Kamna jsou mimo vytápěný prostor (např. v kotelně) a do vytápěného prostoru vedou pouze teplovzdušné rozvody, kde teplý vzduch dopravuje ventilátor, který ofukuje celá kamna. Jedná se vlastně o kamna Falco Eco, která jsou kompletně opláštěna, je zde použit jiný ventilátor a součástí kamen je i řídící jednotka otáček ventilátoru LDS. Podrobnosti o teplovzdušných kamnech Turbo se dozvíte ZDE.

 

Kamna Tropic s dvoukomorovým spalováním

Vlajkovou lodí naší produkce jsou krbová kamna Tropic, která jsou přímo určena do obytných prostor. Tato kamna jako jediná na našem trhu mají dvoukomorové spalování, teplovzdušný výměník, ventilátor a hlavně možnost napojení na teplovzdušné rozvody přímo na kamna. Kamna Tropic jsou jedinečná tím, že nepřetápí prostor ve kterém jsou umístěna, ale více jak polovinu tepla jsou schopna předat do jiných místností díky ventilátoru a napojení na teplovzdušné rozvody. Teplovzdušné rozvody mohou být kulaté (vývod 2 × 125 mm), nebo hranaté (vývod 2 × 55 × 220 mm). Ke kamnům je možno dokoupit kamenný obklad pro horní desku a boky. Podrobnosti o kamnech Tropic s dvoukomorovým spalováním se dozvíte ZDE.

Tropic
Tropic
Popis funkce a spalování Tropic
Popis funkce a spalování Tropic
Vzduchotechnika – možnosti instalace Tropic
Vzduchotechnika – možnosti instalace Tropic

Dvoukomorové spalování

Krbová kamna, která pracují na principu sekundárního spalování, mají dvě spalovací zóny – spodní primární a horní sekundární. Kamna mají v optimální výšce nad topeništěm příčně vložené nereztitanové trubky s otvory pro přívod vzduchu. Na těchto trubkách jsou položeny žárupevné, tepelně izolační desky z vermikulitu, které mají za úkol zvyšovat teplotu v topeništi a oddělovat „druhou“ komoru. Do nereztitanových trubek je přiváděn předehřátý vzduch pomocí duté konstrukce kamen, kde je zároveň předehříván na vysokou teplotu až 500 °C). Následně je vháněn do spalovací komory, kde dochází ke dvoustupňovému resp. dvoukomorovému spalování. Výsledkem sekundárního spalování je dokonalejší spalování až 90 % plynů a prachových částic. Dále dochází k využití téměř veškeré energie obsažené ve spalovaném dřevu, dlouhé době hoření, velké úspoře paliva (30 až 40 %) a zároveň maximální ohleduplnosti k životnímu prostředí.


LS KAMNA s.r.o.
logo LS KAMNA s.r.o.

LS KAMNA ryze česká kamna nové generace - teplovzdušná kamna Vyrábíme a prodáváme konstrukčně jedinečná teplovzdušná a krbová horkovzdušná kamna na dřevo s vestavěným teplovzdušným výměníkem a ventilátorem. Máme vlastní patentovanou technologii ...