Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nejzajímavější stavby v Praze vytápí Buderus

V oblasti středně velkých projektů se v dnešní době převážně rekonstruují kotelny vybudované v devadesátých letech minulého století. Je tedy potěšující, že vznikají i nové zajímavé instalace. Tyto stavby se vyznačují přísným požadavkem na ekologický a ekonomický provoz. Požadavky při výběrových řízeních jsou vždy velmi náročné a zákazník očekává prvotřídní řešení.

Rádi bychom představili vybrané tři projekty, ve kterých Buderus uspěl nejen díky špičkovým parametrům svých výrobků, ale také díky splnění všech různých požadavků investorů.

Florentinum

Administrativní a obchodní centrum Florentinum v Praze je největším projektem roku 2013. Při náročném výběrovém řízení byly vyžadovány ekologické úsporné kondenzační kotle, 5 letá záruka a komplexní služby v podobě záručního a pozáručního servisu.

Florentinum je třetím administrativním projektem v Česku, který získal certifikaci LEED Platinum. Nejvyšší klasifikaci mezinárodního certifikátu LEED Platinum dosáhnou pouze budovy, které aplikují inovativní způsoby snižování energetické náročnosti a obstojí v celé řadě kritérií. Tato náročná kritéria splnily stacionární kondenzační kotle Logano plus SB745. Celkem byly dodány 4 kotle s nízkoemisními přetlakovými hořáky o celkovém výkonu 3200 kW. Pravidelný servis a údržbu zajišťují na žádost provozovatele servisní technici Buderus. Provozovatel je s kotli plně spokojen, protože se dosáhlo očekávaných úspor provozních nákladů a byla potvrzena garantovaná technická data.


Obchodní a administrativní centrum Florentinum



Quadrio

Luxusní komplex Quadrio vyrostl přímo nad stanicí metra Národní třída v centru Prahy. Má čtyři podzemní a osm nadzemních podlaží o celkové ploše 51 000 m². Tvoří ho celkem šest budov, pět věží kanceláří a samostatně stojící bytový dům. Součástí jsou kanceláře, obchody, 19 luxusních bytů a 250 podzemních parkovacích míst. Zdrojem tepla pro administrativní část je kaskáda tří stacionárních kondenzačních kotlů 2x Logano plus SB745-1000 a 1x Logano plus SB745-800 a pro obytnou část stacionární kondenzační kotel Logano plus GB402-320. Kotle byly v září zprovozněny servisními techniky Buderus a otevření komplexu bylo na podzim 2014.

Bytový komplex Eliška


Rezidence Eliška je se svými 86 m a 27 patry nejvyšší bytový dům v ČR. Dům je napojen na síť CZT, ale o tepelnou pohodu v místnostech se starají desková otopná tělesa Buderus. Na stavbu bylo celkem dodáno 661 kusů. Jak postupně rostla stavba, tak byla otopná tělesa dodávána vč. všech různých klientských změn a tento dodavatelský oříšek zvládlo logistické oddělení Buderusu na výbornou.

Značka Buderus nabízí kompletní portfolio tepelné techniky v podobě nízkoteplotních a úsporných kondenzačních kotlů o výkonu od 2,7 do 2000 kW, kogeneračních jednotek, tepelných čerpadel a solárních kolektorů. Zákazníkovi nabízíme systémové řešení s důrazem na funkčnost a spolehlivost. Více informací o výrobcích značky Buderus viz www.buderus.cz.


Buderus Česká republika
logo Buderus Česká republika

Výrobce a dodavatel nástěnných kondenzačních a stacionárních kotlů ve výkonech 1,9 - 1 200 kW. Palivo: zemní plyn, propan, extralehký topný olej. Zásobníkové ohřívače TV, regulační přístroje, solární systémy, tepelná čerpadla, kogenerační jednotky, otopná ...