Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Úspory za vytápění ve firmách s kotli HAMONT

Automatické a univerzální teplovodní kotle HAMONT slouží již řadu let jako tepelný zdroj v mnoha firmách, ale také v bytových domech, školách nebo budovách obecní infrastruktury v Česku i v Evropě. Výhodou je možnost využití široké škály paliv od různých druhů pelet přes dřevní štěpku, drcené dřevo, hobliny, brikety až po drcenou kůru.

Jedním ze spokojených majitelů kotle HAMONT je dřevozpracující firma Stolárna Santo a.s. se sídlem v Hranicích na Moravě. Společnost se zabývá výrobou kabelových bubnů a zakázkovou truhlářskou výrobou. Při této výrobě vznikají dřevní odřezky, které se hodí k dalšímu zpracování. Pan Jiří Kučera, předseda představenstva, stál před několika lety před rozhodnutím provozovat letitý kotel na kusové dřevo s nutnou stálou obsluhou, anebo investovat do moderního automatického kotle se sofistikovanou řídící jednotkou, která mj. nabízí vzdálenou správu po internetu se zasíláním zpráv SMS.

V roce 2014 za pomocí dotací Ministerstva průmyslu a obchodu pro Stolárnu Santo pořídil automatický kotel HAMONT o výkonu 350 kW pro vytápění vlastních objektů a sušáren dřeva a drtič dřevních odřezků. Od samého počátku provozu bylo jasné, že komfort obsluhy, automatický provoz, optimalizované spalování a spotřeba paliva předčila veškerá očekávání. Velkou devizou kotlů HAMONT je automatické čištění trubek výměníku a zejména úspora trvalé obsluhy kotle. Poradenská linka a prakticky okamžitý servis s dostatkem náhradních dílů je samozřejmostí.





Pan Kučera rekapituluje, že po uplynutí třech let provozu se roční úspora paliva pohybuje mezi 30 až 40% a úspora na obsluze kotelny dosahuje až k 1mil. Kč ročně. Z těchto čísel vyplývá, že pořízení plně automatického kotle HAMONT má rychlou návratnost a spolu se vzdálenou komunikací kotle prostřednictvím internetu i vysoký komfort obsluhy.

Technická specifikace kotelny Stolárna Santo a.s. v Hranicích na Moravě:

  • Vybavení kotelny: HAMONT USZI 350 kW
  • Palivo: dřevní štěpka, drcené dřevo
  • Realizace: 2014

Více informací najdete na webu www.cstfire.com.


CSTfire s.r.o.
logo CSTfire s.r.o.

Výroba a prodej teplovodních automatických biomasových kotlů na štěpku, pelety, hobliny, měkké brikety, drcené dřevo zn. HAMONT 40 - 500 kW. Vysoká účinnost, GSM modul, dotykový displej, vzdálený přístup, ekonomika provozu.