Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kotle Fröling splňují požadavky na EKODESIGN

Ekodesign u kotlů Fröling v „Kotlíkové dotaci“ se předkládá jako Prohlášení o ekodesignu, které vydal výrobce Fröling Heizkessel- und Behälterbau Ges.m.b.H. z podkladů akreditované zkušebny TÜV SÜD Austria.

„Dle (EU) 2015/1189 ze dne 28. dubna 2015, kterým se provádí směrnice Evropského parlamentu a Rady 2009/125/ES, pokud jde o požadavky na ekodesign kotlů na tuhá paliva.“

Článku 8

Do 1. ledna 2020 mohou členské státy povolovat uvádění na trh a do provozu kotlů na tuhá paliva, které jsou v souladu s platnými vnitrostátními právními předpisy týkajícími se sezónní energetické účinnosti vytápění vnitřních prostorů a emisí částic, organických plynných sloučenin, oxidu uhelnatého a oxidů dusíku.


S ohledem na výše uvedené vyjádření, výrobce v současné době nevyřizuje certifikát Ekodesignu. Veškeré kotle Fröling však prošly akreditovanou zkušebnou a z výsledků již nyní ví, že kotle splňují emisní třídu 5 a Ekodesign.

Prohlášení je vytvořeno z protokolů o uvedené typové zkoušce jednotlivých typů a výkonových řad kotlů, vydaných zkušebnou TÜV SÜB Austria.

Jednotlivá prohlášení s výsledky zkušebny lze veřejně stáhnout zde.


S WHG s.r.o. - kotle Fröling pro ČR a SR
logo S WHG s.r.o. - kotle Fröling pro ČR a SR

Fröling = automatické kotle na biomasu pro spalování dřeva, pelet, štěpky a odpadu z truhlářské výroby (piliny, hobliny apod.). Veškeré kotle Fröling splňují emisní třídu 5. Kotelny na biomasu 5 až 5000 kW, mobilní kontejnerové provedení 5 až 2000 kW. Více ...

 
 
Reklama