Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Automatický kotel VIADRUS A3W je zařazen v Kotlíkových dotacích

Automatický kotel na tuhá paliva VIADRUS A3W byl zařazen do Kotlíkových dotací pod SVT kódem 21060 pro hnědé uhlí a dřevní pelety. Vyměňte starý kotel na tuhá paliva za moderní automatický opravdu výhodně!

Tradiční český výrobce kotlů a radiátorů, společnost VIADRUS, oznamuje, že do programu Kotlíkových dotací byl nově zařazen automatický kotel na tuhá paliva VIADRUS A3W. Pod SVT kódem 21060 byl zařazen do dotačního programu pro palivo hnědé uhlí a dřevní pelety.

Kotel A3W je novinkou roku 2016, která vyhovuje podmínkám EKODESIGNU. Pro uhlí i dřevní pelety splňuje aktuálně nejnáročnější emisní třídu 5, díky čemuž máte jistotu, že kotel vám bude bez problémů sloužit i po roce 2022, kdy vstoupí v platnost zákaz provozu kotlů na tuhá paliva s nižší než 3. emisní třídou. Za nesplnění tohoto nařízení hrozí pokuta ve výši 50 000 Kč. Emisní třída je tak v současnosti důležitým parametrem kvality kotle a zjednodušeně řečeno, udává jeho technologickou úroveň.

VIADRUS A3W je progresivní kotel vybavený automatickým podavačem paliva ze zásobníku, který je dodáván volitelně ve dvou objemech. Délka hoření při plně naloženém zásobníku tak může být více než 57 hodin. Výkonový rozsah kotle se pohybuje mezi 7,5 až 25 kW a vyniká vysokou účinností až 91 %.

Díky variabilitě lze mít pravé nebo levé provedení, podle dispozičních možností kotelny. Je vybaven řídící jednotkou Climatix, a to buď ve verzi STANDARD, nebo ve verzi WEB, kterou je možné kotel dálkově ovládat přes internet.


Nezapomeňte si na kotel uplatnit Kotlíkovou dotaci, pokud splňujete její podmínky. Může snížit jeho cenu o desítky procent. Máte tak ideální příležitost vybavit se jedním z nejmodernějších automatických kotlů na trhu za zlomek jeho běžné ceny.

 
 
Reklama