Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Dôvodov kontrolovať teplotu aj v lete môže byť viac

Kontrola teploty nemusí byť dôležitá iba v zimnom období, kde majiteľa nehnuteľnosti zaujíma nielen prekročenie dolnej hranice, kvôli zamrznutiu – nemenej dôležitá môže byť aj príliš vysoká teplota. Tú môže spôsobiť porucha klimatizácie alebo nefunkčná tieniaca technika. Riešením je bezdrôtový detektor teploty od Jablotronu, ktorý teplotu meria, upozorní na anomálie a prostredníctvom webovej aplikácie MyJABLOTRON umožňuje aj náhľad do histórie.


Kontrolovať môžete teplotu nielen v byte, ale napr. aj v sklade alebo zimnej záhrade. Ak teplota prekročí vami nastavené limitné hodnoty, ste okamžite upozornení SMS správou a/alebo e-mailom. Počet adresátov na hlásenie notifikácií alebo počet kontrolovaných teplôt, nie je nijak obmedzený. Nastavenie sa robí vo webovej alebo mobilnej aplikácii MyJABLOTRON a je pre užívateľa veľmi jednoduché.

Obzvlášť živé rastliny v zimnej záhrade sú náchylné na nízke, ale aj vysoké teploty. V takýchto prípadoch významným spôsobom pomôže práve systém elektronického zabezpečenia s detektormi teploty. Tie každých 5 minút zmerajú teplotu a cez ústredňu alarmu ju pošlú do webovej samoobsluhy MyJABLOTRON. Ústredňa môže zapnúť nastavený programovateľný výstup v prípade, že nameraná teplota klesne pod 5°C. Toto možno využiť na ochranu objektu proti zamrznutiu. Následne možno automaticky aktivovať vykurovací systém pre temperovanie objektu, prípadne zaslať hlásenie s prednastaveným textom vybraným užívateľom ako upozornenie na blížiace sa zamrznutie alebo prehriatie objektu. Pri vysokých teplotách, ktoré môžu ublížiť rastlinám alebo urobiť miestnosť na niekoľko hodín neobývateľnú, môže užívateľ v MyJABLOTRON aktivovať tieniacu techniku (napr. žalúzie) alebo zapnúť klimatizáciu apod.

Ak ste majiteľom a používateľom alarmu JABLOTRON 100, stačí doplniť do existujúceho elektronického systém detektor teploty. Bezdrôtová verzia detektora je za cenu 22,53€ bez DPH. Inštaláciu zariadenia ponechajte vždy na certifikované montážne firmy. Odporúčané montážne firmy nájdete na webovej stránke výrobcu.

 
 
Reklama