Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Novinky od IMI: Chytré termostaty a ventil TA Smart pro bytové domy

Společnost IMI Hydronic Engineering na Aquathermu 2024 představila chytré termostaty a ventil TA Smart, určené pro moderní regulaci otopných soustav v bytových domech. Tyto novinky umožňují přesné měření a řízení teploty pomocí mobilní aplikace a jsou vhodné pro novostavby i rekonstrukce. IMI se zaměřuje na efektivní vytápění a spolupracuje s bytovými družstvy na zlepšení energetické účinnosti budov.

Více zajímavých videí na estav.tvOn-line televize pro architekturu, stavbu a bydlení

Technický ředitel společnosti IMI Josef Jáchim prezentuje novinky společnosti IMI na veletrhu Aquatherm Praha 2024. Letos se společnost IMI soustředí na řešení pro bytové domy, včetně nových staveb a rekonstrukcí. IMI aktivně spolupracuje s bytovými družstvy v oblasti efektivního regulování otopných soustav od otopných těles, přes stoupačky až po patu domu.
Kdy je ta správná chvíle na vyregulování otopné soustavy a SVJ nebo bytové družstvo by se mělo na IMI obrátit? Podívejte se na rozhovor s Josefem Jáchimem, technickým ředitelem společnosti IMI Hydronic Engineering.

Jednou z hlavních novinek, kterou IMI představuje, jsou chytré termostaty, které byly vyvinuty po akvizici anglické firmy Heatmiser. Tyto termostaty jsou k dispozici ve dvou variantách – kabelové a bezdrátové. Kabelové termostaty jsou ideální pro novostavby, zatímco bezdrátové jsou vhodné pro rekonstrukce, protože nevyžadují složitou kabeláž.


Chytré termostaty IMI nabízejí řadu funkcí, jako je možnost řízení přes mobilní aplikaci, která umožňuje obyvatelům ovládat teplotu na dálku a nastavovat časové programy. Termostaty jsou vybaveny funkcemi, jako je předehřev, který predikuje dobu potřebnou k dosažení požadované teploty. Kromě toho mohou termostaty fungovat samostatně nebo v síti pomocí protokolu Zigbee.

K termostatům patří další související produkty jako chytrá svorkovnice nebo patrový rozdělovač s pohonem. IMI Hydronic Engineering tak nabízí kompletní sortiment pro moderní regulaci vytápění v bytovém domě.


Mezi řešení určená pro paty bytových domů patří nový ventil TA Smart, který měří průtok a teploty pomocí ultrazvukového průtokoměru a teplotních čidel. Tento ventil umožňuje přesné měření a regulaci výkonu a průtoku, což je klíčové pro dodržování smluvních podmínek s teplárnami.

Data z ventilu mohou být monitorována a využívána pro další optimalizaci systému. Jak systém monitoringu vypadá a jak lze ventil dálkově ovládat? Dozvíte se v rozhovoru s Josefem Jáchimem, technickým ředitelem společnosti IMI Hydronic Engineering.

Josef Jáchim zdůrazňuje, že IMI poskytuje komplexní řešení pro regulaci a vyvážení otopných soustav, od termostatických ventilů a hlavic až po vyvažovací ventily a regulační systémy na patě domu. Společnost se zaměřuje na spolupráci s bytovými družstvy a nabízí podporu při zateplování a dalších zásazích do staveb. IMI tak pomáhá zajistit efektivní a ekologické vytápění bytových domů.

Jaké produkty a služby IMI pro bytové domy nabízí? A jaká všechna zařízení chytrá regulace obsahuje? Poslechněte si rozhovor s Josefem Jáchimem, který vám jednotlivé produkty představí.

Podívejte se na případové studie, abyste se dozvěděli, jak produkty i řešení IMI poskytly energeticky účinnou a optimální regulaci všech typů projektů, včetně specifických projektů bytových domů či využití TA-Smart v praxi.
 
 
Reklama