Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Regulace šetří za vás

Firma KOMEXTHERM Praha spol. s r.o. vyrábí celou řadu výrobků, které zajišťují hospodárný a šetrný provoz kotlů (celé otopné soustavy).

V letošním roce firma uvádí na trh NOVINKU - KOMEXTHERM RIT 06 D

Tento regulátor je založen na principu směšování kotlové a zpáteční vody otopné soutavy a tvoří ho následující prvky:

  • čtyřcestný nebo třícestný směšovač
  • elektronický regulátor KOMEXTHERM RIT 06 D podle vnitřní teploty vestavěný do krytu servopohonu, se kterým tvoří jeden kontrukční a funkční celek, v provedení s digitálními hodinami nebo bez hodin
  • čidlo teploty topné vody TV-J
  • čidlo vnitřní teploty TI-J ve třech provedeních.

Všechny uvedené prvky regulačního systému vyrábí a dodává firma KOMEXTHERM Praha spol. s r.o. Tím je zajištěno, že jsou funkčně sladěny tak, aby výsledný efekt celého systému byl optimální.

Regulátor RIT 06 D je určen pro vytápění ucelených větších prostor jako jsou sály, haly, restaurace i rodinné domy pro takové případy, kdy je vhodné použít regulaci podle jedné vytápěné místnosti. Dále je určen do prostor, kde jsou umístěny nebo využity další zdroje tepla, jako je sluneční záření, výrobní činnost, krby. Pro měření teploty ve vytápěném prostoru je určeno čidlo TI-J. Toto čidlo je možno použít buď jedno a umístit ve středu místnosti nebo je možno použít čtyři čidla TI-J rozmístěná pravidelně v rozích místnosti. V tomto případě regulátor pracuje s průměrnou hodnotou naměřených teplot. Pro nastavení požadované teploty je určen volič J-PV, který se umísťuje tak, aby byl přístupný pouze určené obsluze.

Regulátor RIT 06 D najde uplatnění také při vytápění skleníků a zimních zahrad. Měření teplot je v tomto případě prováděno čidly TI-J-S, která jsou upravena pro umístění ve vlhkém prostředí. I zde je možno měřit buď jedním nebo čtyřmi čidly TI-J-S. K nastavení teploty se opět použije volič J-PV, umístěný mimo provoz skleníku.

Z našeho dalšího výrobního programu můžeme připomenout:

Směšovače třícestné MIX nebo čtyřcestné DUOMIX, servopohony pro jejich ovládání typové řady MK-C a MK-D, celou řadu typů a provedení regulátorů podle venkovní teploty, pro solární ohřev, pro kotle na tuhá paliva, do kaskády i dvouzónový regulátor RVT 07 DUO.

Regulátor Komextherm RIT 06 D

 
 
Reklama