Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zehnder představí novinky na veletrhu Aqua-therm Praha

Přední mezinárodní výrobce Zehnder představí své novinky z oblasti větrání s rekuperací tepla, vytápění a chlazení na veletrhu Aqua-therm v expozici č. 329 v hale 3. Veletrh se bude konat ve dnech 1. – 4. 3. 2016 v areálu PVA EXPO PRAHA.

 

Asymetrické koupelnové radiátory


Návštěvníkům budou prezentovány dvě zcela nové řady asymetrických koupelnových radiátorů, nabízející kromě moderního designu, vysokého tepelného výkonu a příjemně hřejivého sálavého tepla pohodlné zavěšení ručníků a osušek ze strany. Sušení ručníků se stává radostí pro všechny členy rodiny. Jestliže radiátory Zehnder Forma Asym jsou vyrobeny z elegantních klasických kulatých trubek, pak tělesa Zehnder Roda Spa Asym upoutávají plochým tvarem vodorovných trubek. Jejich vysokou kvalitu podtrhuje 2složkové lakování základní a vrchní práškovou barvou v bílé barvě a ve více než 50 barevných odstínech a 5letá záruka. Lze je využít pro teplovodní, kombinované nebo čistě elektrické vytápění.

 







Na základě poptávky architektů nabídku Zehnder nově doplňují koupelnové radiátory Zehnder Klaro, působící silným dojmem díky svému propracovanému designu z kulatých vodorovných a svislých trubek, dokonale laserově svařených bez viditelných svárových spojů. Svou přizpůsobitelností vzdálenosti od zdi se tato otopná tělesa ideálně hodí pro sušení ručníků. Velice vhodně doplňují stávající nabídku koupelnových radiátorů Zehnder Quaro, Subway nebo Impa, vytvořených z trubek čtvercového průřezu.

 


Elektrické high-tech bytové radiátory

Moderním high-tech designem upoutává první elektrický radiátor Zehnder Fare Tech, určený pro obytné místnosti. Díky své elegantně prohnuté přední části vyřazuje příjemné sálavé teplo optimálně do prostoru. Jeho čelní plocha z obzvláště vodivého a antikorozního hliníku navíc zajišťuje reakčně rychlý a flexibilní tepelný komfort. Integrovaná regulace pozná každou změnu teploty – například, pokud je delší dobu otevřené okno – radiátor se ihned automaticky vypne. Jakmile je okno opět zavřené, vrátí se Zehnder Fare Tech do nastaveného provozního režimu. Ve spojení s komfortním systémem větrání Zehnder ideálně hodí například do nízkoenergetických novostaveb s tepelnou ztrátou do cca 10 W/m2, neboť se zde již sotva vyplatí investice do tradičního teplovodního topného systému.

Nová decentrální větrací jednotka, jen o málo větší než ventilátor

Novou decentrální větrací jednotku Zehnder ComfoSpot 50 s rekuperací tepla lze snadno instalovat i v malých bytových prostorech o ploše do cca 45 m2. Instaluje se přímo na obvodovou zeď, nevyžaduje žádné potrubní rozvody. Čerstvý vzduch se nasává a současně vydýchaný odvádí pouze jedním otvorem ve zdi. Zehnder ComfoSpot 50 představuje jedinečný inovativní produkt v této oblasti – vzhledově nenápadný a s velice tichým provozem, neboť veškerá technika je ukryta ve stěně. Decentrální jednotky Zehnder jsou jako jediné vybaveny výjimečným, výkonným entalpickým výměníkem s průtokem vzduchu 55 m3/h, umožňující až 82 % zpětného získání tepla a 78 % zpětného získání vlhkosti. Navíc velice účinně chrání před příliš suchým vzduchem v zimním období a rovněž zabraňuje vzniku kondenzátu. Tato větrací jednotka je svými velmi kompaktními rozměry 380 × 376 × 50 mm ideálním řešením problémů s vlhkostí a špatným vzduchem zejména při rekonstrukcích, ale může být rovněž navržena do novostaveb.

 

Start akce na vysoce kvalitní a hygienické rozvody vzduchu Zehnder

Na podporu prodeje vysoce kvalitních hygienických rozvodů vzduchu a kompletních systémů komfortního větrání bude na veletrhu Aqua-therm 1. 3. 2016 zahájena výjimečná prodejní akce, zahrnující nejvýznamnější prvky pro rozvod vzduchu v rodinných domech a bytech. Svými parametry výrazně kvalitnější větrací trubky a vývody vzduchu se snadnou montáží, dokonale těsnými a pevně zafixovanými spoji budou v rámci akce prodávány za velice výhodnou cenu.

Přednosti rozvodů vzduchu Zehnder pro instalatéry:

  1. Kompletní systém – větrací trubky, rozdělovače, vývody vzduchu, ventily a design. mřížky
  2. Vysoká hygiena – hladký vnitřní povrch trubek s možností čištění
  3. Snadná instalace – umožňující dokonalé vyregulování průtoku vzduchu do jednotlivých místností
  4. Vysoká kvalita – dokonale těsné, pevně zafixované spoje, nízké tlakové ztráty, malý poloměr ohybu trubek

Stropní topné a chladicí moduly Zehnder PAM pro sádrokartónové stropy




Nové aktivační moduly Zehnder PAM jsou určeny pro uzavřené sádrokartonové stropy pro komfortní chlazení a vytápění zejména rodinných domů, bytů a jiných pohledných interiérů. Upevňují se velice snadno na standardní konstrukci Knauf nebo Rigips, následně se propojí a napojí na teplovodní soustavu a nakonec se zakryjí sádrokartonovými deskami Thermoboard s vyšší tepelnou vodivostí. Umožňují maximální tvůrčí volnost – přizpůsobení se různým geometriím prostoru. Jsou k dispozici v neperforovaném provedení (šířka modulu 423 mm) nebo rovněž v perforované verzi (šířka modulu 263 mm) pro pohlcování hluku. Obě provedení panelů jsou v délkách 600, 1200, 1800, 2400 a 3000 mm. Nevyžadují žádnou údržbu. Max. teplota média pro vytápění se doporučuje 50 °C, pro chlazení ≤ 16 °C. Na rozdíl od podlahového vytápění nabízí konstantní tepelný výkon, krátkou reakční dobu a zejména příjemné chlazení v letním období.


Zehnder Group Czech Republic s.r.o.
logo Zehnder Group Czech Republic s.r.o.

Společnost Zehnder nabízí - designové radiátory pro koupelny a obytné prostory, systémy řízeného větrání s rekuperací tepla, teplovodní stropní sálavé panely.