Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Fernox Biocid AF10 ochrání podlahové topení před bakteriální kontaminací

Ochrana před bakteriální kontaminaci v podlahovém topení s Fernox Boicid AF-10. Biocide AF10 minimalizuje výskyt bakteriálních a plísňových porostů a tím komplexně zabezpečuje systém proti znečištění.

Podlahové vytápění i nadále získává na popularitě, a proto je důležité pochopit jak správně zachovat dlouhodobou výkonnost celého systému. Existuje celá řada postupů, které toto zabezpečují. Nejdůležitější je však kvalita vody v systému podlahového potrubí.

Na podlahové topení kromě známých problémů spojených s korozí ústředního topení a tvorbou vodního kamene mohou také ovlivnit i jiná znečištění - zejména bakteriální a plísňové porosty. To proto, že na rozdíl od klasických topných systémů, které pracují při teplotách 85 ° C, podlahové vytápění obvykle pracuje při nižších teplotách mezi 40 - 45 ° C. Bohužel, tato hodnota je pod teplotou 60 °C, která je potřebná pro tepelné hubení hub, a proto je systém náchylný na znečištění.

Pokud se výskyt bakteriálních a plísňových porostů v rámci systému podlahového vytápění neošetřuje, může vést k ucpání a omezení průtoku. Může to mít nepříznivý vliv na účinnost vytápění a také může dojít k poškození ventilů na potrubí. Z tohoto důvodu je nutno ošetřit systém vhodným přípravkem, aby se zabránilo kontaminaci a aby byl zajištěn optimální výkon.

Speciálně vyvinutý Fernox Underfloor Heating Biocide AF10 je rychlým a efektivním řešením, aby se zabránilo mikrobiologické kontaminaci v systémech podlahového vytápění. Má jednoduché a rychlé použití. Biocide AF10 minimalizuje výskyt bakteriálních a plísňových porostů a tím komplexně zabezpečuje systém proti znečištění. K dispozici je jako tekutina nebo ve formě aerosolu. Dávkování je možné buď přes radiátor nebo přímo přes potrubí. Biocide AF10 je kompatibilní se všemi Fernox ochrannými prostředky.

Nezapomeňte, že při vypuštění systému a jeho opětovném naplnění nepotřebuje doplnění jen Protector F1 ale i Biocid AF10.


Ochrana před bakteriální kontaminaci v podlahovém topení s Fernox Boicid AF-10

MAROX s.r.o
logo MAROX s.r.o

Velkoobchodní a maloobchodní prodej produktů na profesionální úpravu vody, lepidel atd. - distribuce pro SK a CZ trh. Inhibitory, Čističe, Úprava vody ÚT, Teplonosné kapaliny pro Solar a Tepelná čerpadla, Hydro-cyklónový a magnetický Total Filtr TF1, ...

 
 
Reklama