Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Fonterra Base Roll - Montážní komfort s odvíjecí systémovou deskou

Fonterra Base Roll 15 sjednocuje to nejlepší ze dvou oblastí plošného výtápění. Odvíjecí systémovou desku nového systému Fonterra lze položit obzvlášť rychle a polybutenová trubka se upevňuje zcela jednoduše patou na systémových deskách.

U podlahových topení v novostavbách dominují na trhu systémy z vrstvených a nopových desek. U Fonterra Base Roll 15 spojuje Viega to nejlepší z obou instalačních oblastí: odvíjecí systémovou desku nového systému Fonterra lze položit obzvlášť rychle. Totéž platí pro polybutenovou trubku ve jmenovitém rozměru 15 x 1,5 mm: jak je zvykem u nopových desek, upevňuje se trubka zcela jednoduše patou na systémových deskách. Nově vyvinuté, již předmontované svorky zaručují bezpečné držení.

Plošný temperovací systém Fonterra Base Roll 15 vhodný pro vytápění a chlazení přesvědčí již při dodání systémových desek: jsou poskládány do pásů 2 x 5 metrů. Tím se šetří místo a zajišťuje jednoduchá manipulace při přepravě. Desky tak lze přesně a jednoduše odvinout na staveništi při montáži jedním pracovníkem. Pomocí nosné fólie nakašírované ve výrobním závodě mohou být pásy následně slepovány dohromady. To chrání proti vodě pronikající z potěru.

Energetické výhody

Kombinace ze systémových desek z návinu a montážních svorek jako u nopové desky má také energetické výhody: u systému Fonterra Base Roll 15 jsou trubky úplně obepnuty potěrem. To zaručuje optimální přenos tepla.

Fonterra Base Roll 15 plošný temperovací systém
Nové systémové desky Fonterra se odvíjejí, potřebné držení polybutenové trubky zajišťují výrobcem namontované montážní svorky. (Foto: Viega)

Viega s.r.o.
logo Viega s.r.o.

Společnost Viega s téměř 5000 zaměstnanci po celém světě patří k předním výrobcům instalační techniky v oblasti sanity a vytápění. Na trvalém úspěchu firmy se pracuje v deseti světových lokalitách. Výroba je soustředěna do čtyř výrobních závodů v Německu.

 
 
Reklama