Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

REHAU představuje novou trubku pro plošné vytápění/chlazení RAUTHERM SPEED

Od podzimu rozšiřuje firma REHAU svoji nabídku pro plošné vytápění/chlazení o flexibilní trubky RAUTHERM SPEED.

Díky novému složení vrstev trubek a speciální kombinaci materiálů lze trubky pokládat velmi flexibilně.

Nový systém plošného vytápění RAUTHERM SPEED umožňuje výrazně zkrátit dobu pokládky až o 30%, ve srovnání se stávajícími systémy podlahového vytápění a pokládku zvládne jeden montážník. Nové potrubí RAUTHERM SPEED K z materiálu RAU-PE-Xa s kyslíkovou bariérou je formou spirály obtočeno upínací páskou. Potrubí se položí na fleecovou fólii systémové desky RAUTHERM SPEED bez použití jakéhokoliv nářadí nebo příchytek. Potrubí díky technologii „suchého zipu“ drží na systémové desce pevně a v případě potřeby ho lze zase odtrhnout a položit na jiné místo.

Odolné díky PE-Xa

Trubky jsou vyráběné ze zesíťovaného polyethylenu PE-Xa, kde pomocí zesítění dochází k vylepšení již tak dobrých vlastností PE, zejména se to týká teplotní a tlakové odolnosti, odolnosti proti vzniku trhlin a rázové houževnatosti při nízkých teplotách. Koextrudovaná závěrná vrstva proti průniku kyslíku je z etylvinylalkoholu (EVAL), polymeru s nejvyšším závěrným účinkem. Adhezní vrstvou mezi základní trubkou a závěrnou vrstvou je dosaženo pevného přilnutí. Trubky jsou odolné vůči bodovému zatížení, škrábancům a rýhám.

Bezepčné spojení

Ideálním partnerem trubek RAUTHERM SPEED je osvědčená technika spojování pomocí násuvné objímky. Nabízí Vám nejvyšší bezpečnost díky dlouhodobě těsnému spojení bez O-kroužků. Vysoká úspornost systému je dána hydraulickými vlastnostmi spojovací techniky. Zbytkové odřezky trubek a objímek jsou hospodárně využívány, protože je lze použít i do betonů a mazanin.


REHAU s.r.o.
logo REHAU s.r.o.

Firma REHAU nabízí prémiová řešení na bázi polymerů. Pro oblast TZB dodáváme podlahové a stěnové vytápění/chlazení – trubky a technika spojování, systémové desky, regulace, rozdělovače; rozvody studené a teplé vody - instalace pitné vody, odhlučněná ...

 
 
Reklama