Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Podlahové vytápění pro autosalony

Systém podlahového vytápění OPTIHEAT se opět uplatnil v česko-švédském konceptu budov ACTIVE ELEMENTS. Nejnovějším realizovaným projektem je autosalon Volvo ve Zlíně.

Systém podlahového vytápění OPTIHEAT se opět uplatnil v česko-švédském konceptu budov ACTIVE ELEMENTS. Autosalon Volvo ve Zlíně prošel zajímavou rekonstrukcí, jež měla za úkol splnit nové architektonické požadavky provozovny a také napravit špatný tepelný komfort budovy. Návrh konceptu energetického řešení objektu zpracovali Miroslav Bezděk a Jonathan Karlsson.

Zdrojem pro vytápění a chlazení jsou tepelné čerpadlo a plynový kondenzační kotel. Hlavní výzvou však byla zásadní změna topného systému. Původní teplovzdušné vytápění jsme nahradili podlahovým vytápěním OPTIHEAT. Systém v nízké skladbě 1,5 cm minimalizuje provozní teplotu topné vody, má rychlý náběh a reakce na změny teplot.

Podlahové topení umožní objektu s velkou konstrukční výškou efektivně vytápět zejména užitnou část výšky budovy. Benefitem švédského systému bude funkce aktivního i pasivního chlazení a redistribuce tepla.

 
 
Reklama