Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

O 15 % rychlejší náběh podlahového topení díky nadzvednutí potrubí

Vědecky ověřený nárůst účinnosti zajistí patentované Tacker Ex spony pro podlahové topení Roth Originální Tacker® systém, které disponují jedinečnou funkcí nadzvednutí trubky. Výsledkem je až o 15 % rychlejší náběh podlahového topení a tedy i vyšší účinnost celého systému, která Vám umožní dosáhnout nižších nákladů na vytápění.

V průběhu 35 let vývoje plošného vytápění a chlazení německého výrobce Roth byly spony pro podlahové topení stále zdokonalovány a inovovány. Nyní Roth upevnil své vedoucí postavení na trhu další inovací, jejíž přínos byl vědecky ověřen. Roth Originální Tacker Ex spony disponují funkcí nadzvednutí trubky, což jim umožní dosáhnout ještě vyšší energetické efektivity.

Nezávislá vědecká studie provedená německým Institutem pro metodologickou analýzu potvrdila, že konstrukce podlahy se vzhledem k nadzvednutí potrubí nahřívá až o 15 % rychleji. Podlahové topení Roth Originální Tacker® systém v důsledku toho disponuje lepším přenosem tepla a jeho rozložením v podlaze, protože potrubí je obklopeno stěrkou po celém jeho obvodu.

Měření rychlosti náběhu probíhalo metodou konečných prvků, podrobnosti uvidíte v následujícím videu.

Praktické přínosy patentovaných Roth Ex spon


Z výsledků studie vyplývá, že využitím Roth Ex spon s funkcí nadzvednutí trubky můžete snížit teplotu topné vody v podlahovém topení a přitom zachovat stejné hodnoty energie, která bude předána do místnosti. Účinnějším předáváním tepla do prostoru se úměrně k tomu sníží také náklady na vytápění.

Michael Georg, vedoucí technologie výroby německé značky Roth, dodává: „Ve srovnání s nejmodernějšími technologiemi ostatních výrobců posunují spony značky Roth fyzikální, strukturální i energetické vlastnosti podlahového vytápění na zcela jinou úroveň. Ve srovnání s potrubím přímo umístěním na izolaci umožňují významné zdokonalení termodynamiky. Nadzvednutím potrubí je dosaženo rychlejšího náběhu a přesnější regulace systému podlahového vytápění.“




Systém ověřený 35 lety zkušeností

Od začátku 80. let, kdy Roth vyvinul Originální Tacker® systém (první Tacker systém na trhu), existují miliony instalací po celém světě. Jeho neustálými inovacemi bylo dosaženo dnešní, ještě dokonalejší podoby. Ve srovnání s jinými způsoby pokládky, které byly vyvinuté později, zůstává Tacker systém stále nejpoužívanějším řešením na trhu.

Roth vyvíjí a vyrábí veškeré systémové komponenty v Německu. Rozsah nabízených řešení sahá od podlahového topení až po stěnové a stropní systémy vytápění a chlazení. V České republice je pro Vás k dispozici síť desítek certifikovaných instalačních partnerů i profesionální zázemí v podobě odborného poradenství, projekce a servisu.

Více informací na www.topeni-chlazeni.cz



ALPHATEC comfort systems s.r.o.
logo ALPHATEC comfort systems s.r.o.

Nabízíme řešení teplovodního vytápění a chlazení pomocí podlahových i stropních systémů. Elektrické topné kabely a rohože pro temperování i vytápění. Elektrická přímotopná i sálavá topidla. Tepelná čerpadla pro ohřev vody. Zónovou a centrální komfortní ...