Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

PAW inovativní technologie pro moderní vytápění a solární systémy

Představujeme inovativní systémové technologie pro topné a solární systémy PAW. Komponenty z vysoce kvalitní mosazi představují solidní řešení s dlouhou životností, které je navíc maximálně variabilní, přesné a funkční.

Již pátým rokem zastupuje společnost IVAR CS, spol. s r. o. v Česku a Slovensku jednoho z největších výrobců modulárních systémů pro tepelnou a solární techniku, společnost PAW. Jedná se o významného německého výrobce v oblasti inovativních systémových technologií pro moderní topné a solární systémy, jehož výrobní závod s plochou 3 500 m2 se nachází ve městě Hameln u Hannoveru.

Historie společnosti PAW sahá až do roku 1964, kdy byla založena se spektrem prvotních výrobků, jako jsou zpětné klapky, kompenzátory nebo kulové uzávěry pro všestranné použití. Současným nosným výrobním programem jsou modulární čerpadlové sestavy pro systémy vytápění pro zdroje do výkonu 400 kW a solární sestavy pro plochy kolektorových polí do 400 m2. Kvalita „Made in Germany“ Vám dává garanci silného a spolehlivého obchodního partnera, který je schopen zajistit inovativní produkty na dosah ruky, které Vám v budoucnu mohou zajistit větší konkurenceschopnost.

Produkty společnosti PAW jsou vyrobeny z vysoce kvalitní mosazi. Záměrně se zde totiž upustilo od „low-cost“ úsporných materiálů a technologií a vsadilo se na masivní, solidní a dobře koncipované řešení, které se stalo základní filozofií společnosti. Odborníci v PAW spolupracují při vývoji s prestižními výzkumnými institucemi, které jim pomáhají udržovat rovnováhu mezi zkušeností a inovací, zaměřenou na spokojenost zákazníka ve všech oblastech.


Modulární systém HeatBloC pro systémy vytápění nabízí maximální flexibilitu a usnadňuje případné následné změny v systému. Kvalitní mosaz, přesné těsnicí plochy a kompaktní rozměry zaručují vysokou životnost, funkčnost a montážní přesnost. Čerpadlové moduly HeatBloC a modulární rozdělovače PAW.MV jsou dodávané v dimenzích od DN 20 do DN 50 a lze je variabilně kompletovat s hydraulickými oddělovači PAW.HD. V nabídce jsou varianty nesměšované, směšované s 3cestnými nebo 4cestnými směšovacími ventily osazenými servopohony PAW.SR. Systém nabízí i speciální čerpadlové moduly HeatBloC TE s nerezovým deskovým výměníkem pro oddělení primárního a sekundárního topného okruhu. Oběhová čerpadla jsou volitelná DAB nebo Grundfos a samozřejmostí je i vizuálně atraktivní konstrukce izolace z materiálu EPP, která zohledňuje EnEV.

Solární systémy SolarBloC® jsou kompaktní, kompletně předmontované čerpadlové moduly pro solární systémy, které zohledňují dlouholeté zkušenosti ve výrobě solárních technologií. V nabídce jsou solární moduly SolarBloC® Midi, SolarBloC® Maxi a SolarBloC® Mega dodávané podle typu v dimenzích od DN 20 do DN 32 s maximálním průtokem do 2 250 l/h. V závislosti na typu a průtoku jsou použitelné do maximální plochy solárního kolektorového pole 150 m2.

Solární předávací stanice Solex jsou určeny pro ohřev zásobníků TV, kdy k přenosu tepla dochází přes velkoryse dimenzovaný nerezový deskový výměník. Stanice dodávané v provedení SolexMini, SolexMini Premium, SolexMidi, SolexMaxi a SolexMega jsou použitelné do maximální plochy solárního kolektorového pole 200 m2, v kaskádě až 400 m2.


Moduly Friwa jsou kompaktní, kompletně předmontované stanice pro komfortní a hygienickou přípravu čisté teplé vody na principu průtokového ohřevu. Vysoce účinný deskový výměník ohřívá pouze tolik vody, kolik je v daném okamžiku potřeba. V nabídce jsou moduly FriwaMini pro průtok TV do 26 l/min., FriwaMini Premium pro průtok TV do 38 l/min., FriwaMidi pro průtok TV do 64 l/min., FriwaMaxi pro průtok TV do 86 l/min. a FriwaMega pro průtok TV do 133 l/min.

Od ledna 2005 používá společnost PAW výrobní čísla téměř u všech typů výrobků. Tento systém umožňuje jejich identifikaci zpět do výroby, jasné přiřazení náhradních dílů a lepší odborné poradenství týkající se technických otázek a servisu.

Modulární sestavy PAW jsou navrhovány, konstruovány a vyráběny tak, aby usnadnily projekční návrh a následnou rychlou a bezproblémovou instalaci, vedoucí k 100% funkčnosti celého systému. V případě zájmu o technické podklady k uvedeným produktům kontaktujte obchodně – technické oddělení dodavatele – společnost IVAR CS, spol. s r. o.


IVAR CS spol. s r.o.
logo IVAR CS spol. s r.o.

Společnost IVAR CS spol. s r.o. působí, jako reprezentant obchodně technického zastoupení řady evropských firem působících v oboru TZB dle kategorizace použití. IVARTRIO - rozvody podlahového vytápění, rozvody k otopným tělesům včetně jejich připojení, ...