Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nerezová plynová hadice s otočnou koncovkou Eurotisflex Swing

Eurotisflex Swing je hadice k připojení plynových spotřebičů. Jde o nerezovou plynovou hadici s otočnou koncovkou. Hadice má reakci na oheň 650 °C/30 min., ideální je její využití k plynovému sporáku.

Nerezová bezpečnostní plynová hadice s otočnou koncovkou a neomezenou životností. Flexibilní nerezová hadice je určena pro připojení domovních plynových spotřebičů a maximálním provozním tlakem 0,5 bar. Otočná koncovka zamezuje zkroucení hadice při montáži nebo při manipulaci s plynovým spotřebičem.

Obr.1 – řez nerezovou hadicí Eurotisflex Swing
Obr.1 – řez nerezovou hadicí Eurotisflex Swing

Flexi hadice z nerezového vlnovce Eurotisflex Swing jsou certifikovány dle EN 14800. To znamená, že tyto výrobky byly testovány na reakci proti ohni, a proto mohou být použity v prostorách, které odolnost proti ohni vyžadují. Jedná se o prostory veřejného prostoru. Splňuje požadavky EN 1775 - požární odolnost 650 °C/30 min.


Obr. 2 - plynová hadice s otočnou koncovkou
Hadice s rozměrem DN 12 (MF ½”) je vyráběna v 6 délkách:
- 500 mm
- 750 mm
- 1000 mm
- 1250 mm
- 1500 mm
- 2000 mm

Díky své konstrukci, stlačenému vlnovci, je hadice velmi pružná a ohebná. Celonerezová hadice k plynovému sporáku je ukončena navařenými koncovkami. Samotná hadice má bezpečnostní charakter. Je tedy možné připojení za běžné plynové kohouty.

Značení plynových hadic značkou CE

Označení flexi hadic značkou CE včetně čtyřčíslí označují, že prokazování shody bylo stanoveno dle systému 1 normy EN 14800. Toto označení znamená, že byl výrobek testován na oheň. Pokud je výrobek označen pouze značkou CE (bez čtyřčíslí), jedná se o ohebnou hadici, která nebyla testována v reakci na oheň, a proto nemůže být použita ve veřejném sektoru (administrativní budovy, nemocnice, banky, školy nebo sportovní centra).

více informací v e-shopu


YPSILON PLUS s.r.o.
logo YPSILON PLUS s.r.o.

Obchodní společnost YPSILON PLUS s.r.o. se zabývá dovozem TZB materiálu ze zahraničí. Náš sortiment obsahuje systém nerezových rozvodů pro vodu, plyn a topení Eurotis, dále ucelený systém podlahového vytápění TERMOSYSTEM a ostatní instalační materiály jako ...