Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Rozdělovače pro topení AFRISO

Společnost AFRISO představuje nový výrobek pro moderní vytápění - patentované rozdělovače pro podlahové topení, radiátory a sálavé panely, řady ProCalida, typů MC1, EF1 a IN 1 1/2. Jsou vyrobeny z vysoce kvalitního certifikovaného plastu PA 66-GF30, který se pro výrobu rozdělovačů úspěšně používá již od roku 1981.

Rozdělovače od společnosti AFRISO jsou vybaveny veškerými potřebnými komponenty, jako jsou uzavírací ventily, průtokoměry, odvzdušňovací ventily, napouštěcí a vypouštěcí kohouty, servopohony zdvihových ventilů, manometry s montážním ventilem, teploměry, kulové kohouty a další.

K rozdělovači typu EF1 je možné připojit diferenční připouštěcí ventil.

Ke všem typům dodáváme speciální šroubení pro připojení skupin čerpadel, skupin pro připojení kotlů, atd.

Připojení rozdělovačů je možné z pravé nebo z levé strany, převlečnou maticí G 1 resp. G 1 1/2 nebo přírubou Ø 63,8 mm nebo trubkou Ø 40 mm pro průmyslové provedení IN 1 1/2.

   

Rozdělovače jsou dodávány buď v sestavě dle zadání, typ MC 1, které jsou složeny z jednotlivých článků, zajištěné závitovou trubkou M8.

Další možností je dodávka jednotlivých segmentů, se speciálním závitem, jedná se o typ EF 1. Těsnění závitu a tím jednotlivých větví je pomocí O kroužků.

Stejný způsob montáže a těsnění je i u průmyslového provedení, typ IN 1 1/2.

Rozdělovače se vyznačují malými zástavbovými délkami, rozteč mezi jednotlivými okruhy je 50 mm, resp.70 nebo 100 mm u typu IN 1 1/2.

Rozdělovače jsou určeny pro 2 - 12 topných okruhů resp. 20 pro typ IN 1 1/2. Připojení jednotlivých topných okruhů je pomocí G 3/4 Eurokonus, pro provedení IN 1 1/2 navíc svěrací kroužek G 1 pro trubky Ø 25 x 2,3 mm, nebo Ø 32 x 2,9 mm nebo 40 mm, případně na ploché těsnění G1".

Maximální provozní tlak a teplota pro rozdělovače řady MC a EF je 6 bar při 60°C resp. 3 bar při 90°C. U provedení IN je maximální tlak 3 bar při teplotě 60 °C.

Součástí dodávky jsou speciální konzoly pro upevnění na stěnu dle jednotlivých typů.

Provedení těchto rozdělovačů usnadňuje mimo jiné prodejcům a montážním firmám požadavky na logistiku a skladové hospodářství.

Jednou z největších výhod rozdělovačů z umělé hmoty jsou, kromě nízké hmotnosti, jejich výborné tepelně izolační vlastnosti, čímž odpadají požadavky na pořízení a provedení tepelné izolace.


AFRISO, s.r.o.
logo AFRISO, s.r.o.

* Měření teploty a tlaku * Kontrolní a měřící přístroje * Analýza spalin * Hladinoměry a regulační přístroje * Snímače mezních hodnot * Indikátory netěsnosti * Soupravy pro vložkování nádrží * Vybavení nádrží * Filtry topného oleje * Příslušenství pro ...