Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Moderním topenářům Topíte.cz se daří měnit řemeslo ve službu

Nevíme, zdali jste již slyšeli o moderní topenářské firmě Topíte.cz a jejich nadstandardních službách pro zákazníky toužících po výměně topného zdroje v jejich nemovitostech. Většina lidí pod představou výměny starého plynového kotle za nový nebo pod instalací nového tepelného čerpadla vidí velmi složitý a komplikovaný proces. S moderními topenáři Topíte.cz je opak pravdou.

Nikdo nemusí mít obavy, že do jejich soukromí vtrhne parta neurvalců a rozseká polovinu domu. Nikdo se nemusí doprošovat, aby si pan topenář laskavě našel čas, přijel a zařadil ho do pořadníku (který mimochodem může být i na měsíce plný). Nikdo není zvědavý na topenáře kritizující práci ostatních řemeslníků a práci předešlé topenářské firmy či hledající za vším problém. Případný vrchol je topenář hodnotící vkus samotného majitele domu kritikou interiéru či architektury celého objektu. U Topíte.cz slovo „moderní“ znamená také další významy jako kvalitní, seriózní, spolehlivý, fungující nebo inovativní. A těchto významů se drží všichni ve firmě, poskytují zcela jinou úroveň služeb.

Ve stručnosti vám popíšeme, jak to celé jde dělat jinak a lépe:

Na začátku je potřeba poskytnout několik základních informací o požadavcích majitele nemovitosti a podrobnostech vytápěné nemovitosti na webových stránkách www.topite.cz.

Obratem zavolá odborný topenářský poradce, který upřesní vše podstatné a připraví cenovou nabídku šitou tzv. „na míru“. Po potvrzení objednávky klientem a podepsáním smlouvy je možné v případě zájmu začít s demontáží starého zdroje a instalací nového, efektivního a úspornějšího zdroje do 2 týdnů. Montážní kapacity jsou u Topíte.cz dostatečné po celý kalendářní rok. Samotnou výměnu topného zdroje lze zvládnout během pouhých 2-3 dní.


V dohodnutý den D přijede dvoučlenný tým, který provede demontáž a udělá přípravu na nový topný systém dle dovezeného schématu. Montážní tým se plně věnuje danému projektu, nikam v průběhu dne neodjíždí, soustředí se na kvalitu odvedené práce a odjíždí až vpodvečer. Druhý den zpravidla dorazí velká dodávka s tepelným čerpadlem či zásobníkem teplé vody a začne samotná montáž a připojení. Večer je hotovo, vytápěcí systém rozběhnut a předán k užívání. Při složitějších projektech se musí počítat se třetím dnem na instalaci. Pracovníci po příjezdu slušně pozdraví, jsou oblečeni ve slušivých a čistých pracovních uniformách, nehodnotí cizí práci ani nekomentují věci, do kterých jim nic není. Před dokončením instalace technickou místnost uklidí a uvedou do původního stavu.




Po zaučení na obsluhu a předání hotového díla může majitel usínat s klidným pocitem, že je o teplo jeho domova postaráno. V případě jakéhokoliv výpadku či sebemenší poruchy je k dispozici servisní tým schopný dorazit během několika hodin. Výhodou silného a stálého dodavatele topných systémů jako Topíte.cz je, že i po letech se mají klienti na koho obrátit, což u běžných menších topenářů zase takovou samozřejmostí není.

V nabídce Topíte.cz je velmi široké spektrum produktů zejména značkových výrobců jako je Buderus, Vaillant či Viessmann:


  • tepelná čerpadla vzduch/voda vhodné pro energeticky úsporné vytápění
  • efektivní plynové kondenzační kotle
  • rekuperační jednotky (které je nutné mít ve všech novostavbách od roku 2020)
  • klimatizační jednotky (tepelné čerpadlo vzduch/vzduch vhodné k chlazení i přitápění)
  • solární kolektory na ohřev teplé vody
  • bojlery a zásobníky na teplou vodu
  • podlahové vytápění
  • elektrokotle
  • speciální tepelná čerpadla na ohřev teplé vody

Proč vůbec měnit topný zdroj?

Především nečekejte, až se Vám starý plynový kotel nebo elektrokotel sesype v nejhorší možný okamžik, kdy je venku mráz. Přemýšlejte ekonomicky a ekologicky. Zastaralé topné zdroje mají nízkou účinnost a výhřevnost, výměnou za účinnější kondenzační plynový kotel můžete ušetřit až 30 % a přechodem na tepelné čerpadlo dokonce až 70 % měsíčních nákladů na vytápění. V kombinaci se solárními kolektory na ohřev teplé vody jsou možné další úspory. Hřejivým bonusem je výrazné snížení emisí, kterého efektivnějším zdrojem vytápění docílíte. Naše rada zní: využijte včas příznivé legislativní situace, kdy existují zajímavé dotační programy na inovaci vytápění v rodinných domech a bytech.

 
 
Reklama