Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

V soutěži Stavby Karlovarského kraje naleznete jedinečný horský hotel s kaskádou tepelných čerpadel alpha innotec

Hotel Orion na Plešivci využívá pro vytápění, ohřev teplé vody a ohřev bazénu 4 tepelná čerpadla alpha innotec vzduch/voda, umístěná ve 2 podlažích nad sebou.

Nový horský hotel Orion na Plešivci, nacházející se ve výšce 1020 m n. m., byl vybudován za velmi obtížných geologických a klimatických podmínek. Hotel vytápí kaskáda 4 tepelných čerpadel alpha innotec vzduch/voda LW 310 pro vnitřní instalaci v kombinaci s dvojicí elektrických kotlů.

Vzhledem k omezeným prostorům kotelny byla tepelná čerpadla instalována ve dvou podlažích nad sebou, přičemž bylo nutno vytvořit velice komplexní systém vzduchových kanálů pro rozvody sání a výfuku tepelných čerpadel. Zvenčí jsou viditelné pouze decentní mřížky na zadní straně budovy.

Tepelná čerpadla alpha innotec LW 310 dále připravují teplou vodu s využitím dvojice akumulačních zásobníků a vytápí vnitřní bazén. Systém vytápění instalovala firma 5P Technologies.

Podívejte se na fotografie a další podrobnosti






ALPHATEC comfort systems s.r.o.
logo ALPHATEC comfort systems s.r.o.

Nabízíme řešení teplovodního vytápění a chlazení pomocí podlahových i stropních systémů. Elektrické topné kabely a rohože pro temperování i vytápění. Elektrická přímotopná i sálavá topidla. Tepelná čerpadla pro ohřev vody. Zónovou a centrální komfortní ...

 
 
Reklama