Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zaujalo nás: Tepelné čerpadlo AquaMaster Inverter typu země-voda

Na veletrhu Moderní vytápění 2018 bylo k vidění nové "odkapotované" tepelné čerpadlo typu země-voda od výrobce MasterTherm s označením AquaMaster Inverter. Může se pochlubit mimořádně vysokou účinností pro vytápění nebo chlazení.

Tepelné čerpadlo AquaMaster Inverter typu země-voda na veletrhu Moderní vytápění 2018
Tepelné čerpadlo AquaMaster Inverter typu země-voda na veletrhu Moderní vytápění 2018

Základem tepelného čerpadla AquaMaster Inverter je kompresor s frekvenčním měničem, který přizpůsobuje svůj výkon aktuální tepelné potřebě objektu a díky tomu topný systém nevyžaduje instalaci akumulační nádoby, usnadňuje a tedy zlevňuje instalaci systému.

Tepelná čerpadla výrobce nabízí v sedmi výkonových řadách od 3 kW do 45 kW. Vytápět a chladit lze tedy rodinné, bytové i panelové domy. Vlastní software umožňuje navíc velmi sofistikované instalace v kaskádách až šestnácti jednotek pro velké a průmyslové instalace. Obejdou se tedy bez nadřazené regulace, která u ostatních dodavatelů prodražuje složitější investice o statisíce korun.

Systém pracuje na bázi propojení inverterové technologie, elektronického expanzního ventilu a ekvitermního systému regulace. Výrobek je držitelem evropské značky kvality pro tepelná čerpadla EHPA quality label a je zařazen pod dotační programy Nová zelená úsporám nebo Kotlíkové dotace.

 
 
Reklama