Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Hybridní tepelné čerpadlo Daikin Altherma získalo 1. místo v soutěži TOP Energie 2015

Celosvětová jednička v oboru HVAC opět potvrzuje svoji vedoucí pozici na trhu získáním dalšího významného ocenění za jeho špičkové produkty. Hybridní tepelné čerpadlo Daikin Altherma hybrid obdržela ocenění za 1. místo ve čtenářské hlasovací soutěži TOP Energie 2015 – kategorie Alternativní zdroje, kterou pořádá vydavatelství Net Press Media ve spolupráci s agenturou Infopres při příležitosti konání 22. ročníku výstavy Infotherma 2015.

Tepelné čerpadlo Daikin Altherma Hybrid
Tepelné čerpadlo Daikin Altherma Hybrid

Daikin vyvinul hybridní tepelné čerpadlo jako reakci na požadavky zákazníků. Vlastníci domů a bytů se stále častěji poohlíží po výměně stávajících systémů vytápění, obzvlášť pak po výměně plynových kotlů za účinnější, nákladově efektivnější a vůči životnímu prostředí ohleduplnější systémy, které snižují produkci emisí CO2 a spotřebu energie. Hybridní tepelné čerpadlo Daikin Altherma kombinuje výhody tepelného čerpadla a plynového kotle.

V případě prostorového vytápění funguje hybridní tepelné čerpadlo Daikin Altherma tak, že kombinuje technologii vzduch – voda s technologií plynové kondenzace a hledá optimální ekonomické podmínky pro svůj provoz tím, že porovnává parametry nákladů na energii (elektřina, plyn), účinnosti tepelného čerpadla a požadavků na tepelné zatížení. Díky tomu se zvyšuje účinnost vytápění až o 35 % a výrazně se snižují náklady. V případě ohřevu teplé užitkové vody optimalizuje hybridní tepelné čerpadlo provoz nejefektivnějšího plynového kondenzačního kotle.

Josef Brož, výkonný ředitel DAIKIN AIRCONDITIONING CENTRAL EUROPE – CZECH REPUBLIC, spol. s r.o.
Josef Brož, výkonný ředitel DAIKIN AIRCONDITIONING CENTRAL EUROPE – CZECH REPUBLIC, spol. s r.o.

Výkonný ředitel obchodní pobočky českého Daikinu Josef Brož k 1. místu dodává: „Výhra v soutěži TOP Energie pro nás mnoho znamená. Je potvrzením stále vzrůstajícího zájmu o ekologické vytápění domů, což je jedna z oblastí, které se věnujeme. Hybridní tepelné čerpadlo teprve zavádíme na český trh, o to je pro nás vítězství cennější.“

Mezi největší výhody hybridního tepelného čerpadla Daikin Altherma patří nízké provozní náklady na vytápění a ohřev teplé užitkové vody v porovnání s tradičními kotli, nízká investice, dostatečná úroveň vytápění i pro rekonstruované systémy a jednoduchá instalace. Hybridní tepelné čerpadlo je vyráběno v Evropě a v současné době jej nabízí zákazníkům pouze Daikin.

Daikin působí na českém trhu od roku 2000, předmětem podnikání společnosti je distribuce klimatizačních systémů, tepelných čerpadel a chladicích systémů pro rezidenční, komerční a průmyslové využití. V Praze má Daikin 23 zaměstnanců. Obrat celého regionu Daikin Central Europe byl v roce 2013 114,5 milionů EUR. Více informací se dozvíte na www.daikin.cz.

 
Plaketa za 1. místo ze soutěže TOP energie 2015 – kategorie Alternativní zdroje
Plaketa za 1. místo ze soutěže TOP energie 2015 – kategorie Alternativní zdroje
Diplom za 1. místo ze soutěže TOP energie 2015 – kategorie Alternativní zdroje
Diplom za 1. místo ze soutěže TOP energie 2015 – kategorie Alternativní zdroje


Daikin Airconditioning Central Europe - Czech Republic spol. s r.o.
logo Daikin Airconditioning Central Europe - Czech Republic spol. s r.o.

Zastoupení firmy DAIKIN pro ČR - tepelná čerpadla DAIKIN, zásobníky TV, čističky vzduchu, klimatizační jednotky, Fan-coil jednotky, chladící jednotky - pro bytové domy, komerční sféru i průmyslové aplikace.