Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tepelné čerpadlo pro rodinný dům – příklad instalace

Představujeme rodinný dům, kde majitel vyměnil starý kotel na tuhá paliva za tepelné čerpadlo vzduch voda AC Heating Convert AW.

Tepelné čerpadlo AC Heating pro rodinný dům - příklad instalace

Jedná se o nově zrekonstruovaný rodinný dům v Karlovarském kraji. Do úprav zahrnul majitel i rekonstrukci vytápění a rozhodl se vyměnit starý kotel na tuhá paliva za nový topný zdroj. Na dům jsme navrhli tepelné čerpadlo Convert AW16, které nově v domě zajišťuje vytápění a ohřev užitkové vody. Tepelné čerpadlo jsme napojili do původní otopné soustavy, kterou tvoří radiátory.

Tepelné čerpadlo jsme instalovali během jednoho dne, kdy jsme na připravený betonový základ osadili venkovní jednotku a propojili ji s připravenou vnitřní jednotkou v technické místnosti. Po důkladném proškolení jsme tepelné čerpadlo předali majiteli. Při rekonstrukci vytápění využil majitel domu kotlíkovou dotaci Karlovarského kraje. V rámci této dotace můžete získat až 127 500 Kč na výměnu starého kotle na tuhá paliva za tepelné čerpadlo.

Chcete také vytápět dům bez starosti?
Kontaktujte nás!

Za tým AC Heating
Hana Fikarová


AC Heating - tepelná čerpadla s invertorem
logo AC Heating - tepelná čerpadla s invertorem

Společnost KUFI INT je česká firma, která vyrábí a instaluje tepelná čerpadla AC Heating Convert AW. Naše tepelná čerpadla vytápí rodinné domy, bytové domy, školy, školky, administrativní budovy a průmyslové haly. Máme za sebou stovky instalací tepelných ...

 
 
Reklama