Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tepelné čerpadlo Thermia DIPLOMAT INVERTER s vestavěným zásobníkovým ohřívačem teplé vody

Špičkové kompaktní tepelné čerpadlo typu země/voda od tradičního švédského výrobce THERMIA. Tepelné čerpadlo vyvinuté pro maximální efektivitu provozu, spolehlivost a dlouhodobou životnost.

Tepelné čerpadlo Thermia DIPLOMAT INVERTER
Tepelné čerpadlo Thermia DIPLOMAT INVERTER

Thermia Diplomat Inverter je kompaktní tepelné čerpadlo (TČ) typu země/voda se scroll kompresorem vybaveným frekvenčním měničem. Kompaktnost TČ tkví v tom, že maximum komponent potřebných pro provoz a řízení TČ a celé otopné soustavy je umístěno ve skříni TČ a chladicí okruh je hermeticky uzavřen přímo ve výrobě.

Diplomat Inverter je vybaven novým řídicím systémem GENESIS s dotykovým displejem (viz foto), který je vyvinut výhradně pro invertorová TČ přímo v sídle společnosti Thermia ve švédském městě Arvika. Celý chladicí okruh je optimalizován pro moderní chladivo R410A a k dosažení maximálních topných faktorů a SCOP.

Snižování energetické náročnosti budov
Z důvodu snižování energetické náročnosti budov je stále větší důraz kladen na co nejhospodárnější způsob přípravy teplé vody (TV). Tento trend se v případě TČ Diplomat Inverter odráží v použití technologie HGW a TWS, které výrazně zvyšují efektivitu přípravy TV. Tyto technologie jsou patentově chráněny a vyvinula je firma Thermia a umožňují tepelnému čerpadlu Diplomat Inverter vítězit v nezávislých testech přípravy TV. Výsledky testů produkce TV dokazují dominantní pozici společnosti Thermia na trhu (market leader ve Skandinávii) díky patentované technologii HGW a TWS.

Další technologické zajímavosti využité v Diplomat Inverter jsou OPTI (řízení otáček oběhových čerpadel), PID (řízení dodávky tepla), ONLINE (dálkové ovládání TČ).


IVAR CS spol. s r.o.
logo IVAR CS spol. s r.o.

Společnost IVAR CS spol. s r.o. působí, jako reprezentant obchodně technického zastoupení řady evropských firem působících v oboru TZB dle kategorizace použití. IVARTRIO - rozvody podlahového vytápění, rozvody k otopným tělesům včetně jejich připojení, ...

 
 
Reklama