Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Panasonic rozšiřuje nabídku Aquarea Generace H o 7 a 9kW modely

Panasonic rozšiřuje řadu tepelných čerpadel Aquarea Generace H o 7kW a 9kW modely v provedení Bi-bloc, které doplní již prodávané jednotky o výkonu 3 kW a 5 kW. Celá řada tak nabídne široké možnosti škálování výkonu od řešení pro malé rodinné domy, až po rozsáhlé systémy vytápění a chlazení.

Klíčové vlastnosti řady Aquarea Generace H:

  • Energetická účinnost A +++ (při 35 °C) a A++ při 55 °C
  • Odnímatelný dotykový panel
  • Elegantní, moderní design
  • Snadná instalace a údržba
  • 3cestný ventil
  • Kompatibilní s řídicím systémem Aquarea Smart Cloud

Co všechno nabízí řada Aquarea Generace H?

Výrazným prvkem řady Aquarea Generace H je 3,5palcový dotykový LCD panel s vysokým rozlišením. Kromě jiného panel umožňuje uživatelům sledovat energetický vstup a výstup v průběhu dnů, týdnů a měsíců, a získají tak komplexní přehled o využívání energie a vzniklé úspoře.

Panel také obsahuje snímač teploty, a může být z vnitřní jednotky vyjmut a instalován na jiném místě v domě, aby sloužil jako dálkové ovládání systému i termostat. Novým ovladačem lze také nastavit topení ve dvou různých zónách. K dispozici je 10 evropských jazyků včetně češtiny.

Vnější jednotka Aquarea Generace H
Vnější jednotka Aquarea Generace H
Vnitřní jednotka Aquarea Generace H
Vnitřní jednotka Aquarea Generace H
Ovládací panel k tepelnému čerpadlu Aquarea Generace H
Ovládací panel k tepelnému čerpadlu Aquarea Generace H

Vnitřní jednotka Generace H také prošla výrazným redesignem po stránce atraktivity i uživatelské přívětivosti a je proti svým předchůdcům menší.

Aby instalace a údržba výrobků Panasonic byla co nejjednodušší, je nově součástí vnitřní jednotky i vodní filtr včetně dvou kulových ventilů, což značně urychluje montáž. Filtr je pro snadnou údržbu umístěn na přední straně jednotky. Generace H má rovněž nový, vysoce přesný senzor průtoku vody.

Upraveno bylo také uspořádání trubek, kdy je nyní potrubí s chladivem vedeno souběžně s vodovodním potrubím, což umožňuje mnohem jednodušší připojení chladiva. Potrubí je instalováno odděleně od elektrické části, která může být pro snadnější přístup jednoduše odejmuta.

Schéma vnitřní jednotky Aquarea Generace H
Schéma vnitřní jednotky Aquarea Generace H

Generace H rovněž nabízí množství volitelných funkcí, jež zajišťují její vysokou flexibilitu. Uživatelé si například mohou zakoupit dodatečné příslušenství ve formě PCB desky, kterou mohou mimo jiné ovládat solární panely, externí přepínání mezi vytápěním a chlazením a navíc získají možnost ovládat celý systém na svorkách 0–10 V. Mezi dodatečné příslušenství patří i třícestný ventil, jehož vnitřní instalaci konstrukce bez problémů umožňuje. Generace H je kompatibilní s novým internetovým ovládáním Aquarea Smart Cloud, přístupného přes Wi-Fi nebo pevnou síť.

Radiátor Panasonic Aquarea Air
Radiátor Panasonic Aquarea Air
Radiátor Panasonic Aquarea Air (2)
Radiátor Panasonic Aquarea Air (2)

Sanitární nádrž Aquarea Tank
Sanitární nádrž Aquarea Tank
Fotovoltaický panel
Fotovoltaický panel
Aplikace pro chytrá zařízení IntesisHome
Aplikace pro chytrá zařízení IntesisHome

Modely o výkonu 7 kW (WH-UD07HE5 a WH-SDC07H3E5) a 9 kW (WH-UD09HE5 a WH-SDC09H3E5) v jednofázovém provedení, představují podobně jako 3 kW (WH-UD03HE5 a WH-SDC03H3E5) a 5 kW (WH-UD05HE5 a WH-SDC05H3E5) jednotky významný pokrok v technologii tepelných čerpadel. Všechny dosahují energetické třídy A++ (35 ºC a 55 ºC) a v případě 35°C teploty vody splňují i požadavky A+++.

Pro více informací o produktech Panasonic navštivte stránky www.aircon.panasonic.eu.


Panasonic (divize tepelná čerpadla a klimatizační technika)
logo Panasonic (divize tepelná čerpadla a klimatizační technika)

Společnost Panasonic je jedním z předních světových výrobců klimatizačních systémů a tepelných čerpadel. V tomto oboru má přes 60 let zkušeností. Své produkty vyváží do více než 120 zemí a dosud vyrobila více než 200 miliónů kompresorů.