Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tepelné čerpadlo S-Therm třetí generace je ideální pro otopnou soustavu s podlahovým vytápěním

Firma Sinclair uvádí na trh třetí generaci tepelného čerpadla S-Therm, která je zapsána do dotačních programů Nová zelená úsporám a Kotlíková dotace. Nová generace si zachovává splitové provedení a je navržena pro vytápění především budov s otopnou soustavou, kde převažuje podlahové vytápění.

Konstrukce jednotek S-Therm umožňuje vytápění budov s radiátory, ale je potřeba brát na vědomí, že vyšší teplota topné vody o něco snižuje topný faktor (COP) a je limitována maximální výstupní teplotou vody 55 °C. Dále nechybí možnost ohřevu teplé vody a připojení výměníku pro ohřev bazénu. Tepelné čerpadlo může být použito i pro chlazení s teplotou chladící vody nad teplotou kondenzace, vhodná je například kombinace s chladícím stropem. V opačném případě dochází ke kondenzaci na komponentech vnitřní jednotky tepelného čerpadla, což je nežádoucí.

V jednotkách jsou použity moderní komponenty, které umožňují dosáhnout vysokých účinností.

  • Dvoustupňový rotační kompresor se vstřikováním par a s řízením otáček umožňuje dynamickou změnu výkonu během celého roku v závislosti na venkovní teplotě.
  • Použité oběhové čerpadlo WILO umožňuje udržovat požadovaný teplotní spád mezi vstupní a výstupní teplotou vody pomocí regulace otáček.
  • EC ventilátory s vysokou účinností snižují příkon potřebný k chodu jednotky.
  • Elektronický expanzní ventil umožňuje lepší regulaci než dříve používaný termostatický ventil.

Dále vnitřní jednotka obsahuje důležité komponenty na straně topného systému.

  • Elektro-patrony, které tepelné čerpadlo využívá jako bivalentní zdroj. Jednotka připojuje bivalentní zdroj podle potřeby ve dvou krocích. V prvním kroku zapíná 2 kW a ve druhém připne další 4 kW, tedy maximální výkon bivalentního zdroje 6 kW.
  • Oběhové čerpadlo WILO.
  • Expanzní nádoba.
  • 3- cestný ventil pro ohřev teplé užitkové vody.
Ovládání
Ovládání
Ovládání

Ovládání

Pro uživatele je připraveno intuitivní ovládání nejen v českém jazyce, které umožňuje snadné nastavení potřebných parametrů.

  • Teploty dvou ekvitermních okruhů. Například první okruh s vyšší teplotou pro radiátory a druhý s nižší teplotou výstupní vody pro podlahové topení.
  • Teplotu teplé užitkové vody.
  • Časovač cirkulace užitkové vody.
  • Teplotu bazénu.

Komfortnímu ovládání jednotek dále napomáhá možnost připojení jednotky na internet a využít možnosti vzdáleného ovládání, které umožňuje snadné nastavení i v nepřítomnosti uživatele v dané budově.

GSH IRAD
Jednotka GSH IRAD
Venkovní jednotky 3. generace
Venkovní jednotky 3. generace s označením GSH-70ERAD, GSH-90ERAD, GSH-110ERAD a GSH-130ERAD


SINCLAIR Global Group, s.r.o.
logo SINCLAIR Global Group, s.r.o.

SINCLAIR Global Group, s.r.o. se soustřeďuje na produktovou oblast klimatizační techniky, tepelných čerpadel a LED osvětlení. Hlavním cílem značky SINCLAIR je přinést pohodlí do života lidí naší modré planety a zároveň chránit životní prostředí.