Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Buderus představuje: Nové „split“ tepelné čerpadlo vzduch-voda Logatherm WPLS

Obr. 1: Vnitřní modul (WPLS 7,5/12 IE/IB) v řezu
Obr. 1: Vnitřní modul
(WPLS 7,5/12 IE/IB) v řezu

Jsme rádi, že Vám můžeme představit během krátkého období již druhou novinku v oblasti tepelných čerpadel značky Buderus. První novinkou byla v loňském roce tepelná čerpadla země-voda Logatherm WPS 6-17 třetí generace, která se díky své moderní konstrukci stala nejúspornějšími tepelnými čerpadly ve své třídě. Druhou novinkou jsou nyní tepelná čerpadla vzduch-voda ve „splitovém“ provedení Logatherm WPLS.

Tepelná čerpadla nabízíme ve čtyřech výkonových provedeních WPLS 7,5/10/11/12. Jednotlivé velikosti pokrývají svým topným výkonem potřebu tepla od 6,5 kW do 10,5 kW (naměřených dle EN 14511). Zařízení se skládá z venkovního modulu s označením ODU 7,5/10/11/12 a vnitřního modulu s označením WPLS 7,5/12 IE/IB. Jednotka umožňuje jednofázové i třífázové zapojení.

Venkovní modul je z výroby přednaplněn chladivem pro propojení s vnitřní jednotkou do délky potrubí až 20 metrů a lze ho doplnit topným kabelem odvodu kondenzátu. Vše je řízeno vyspělou regulací Logamatic HMC30 integrovanou ve vnitřním modulu tepelného čerpadla. Velké variabilitě použití tepelných čerpadel napomáhá i možnost výběru napájení u velikostí ODU 11/12 – jednofázové, nebo třífázové. Tato variabilita umožňuje použití vyšších výkonnostních stupňů i tam, kde by to byl z hlediska distribuce elektrické energie problém.

Tepelná čerpadla Logatherm WPLS nabízíme ve dvou základních praktických provedeních „Comfort“ a „Light“. Logatherm WPLS Comfort (ODU + WPLS IE) obsahuje ve vnitřním modulu třístupňový elektrokotel 3/6/9 kW a je schopné plně pokrýt potřebu tepla na vytápění až do −20 °C. Zařízení lze také použít pro chlazení. Logatherm WPLS Light (ODU + WPLS IB) je svou konstrukcí unikátním výrobkem na českém trhu. Nabízí optimální řešení v případech, kdy je požadavek na doplnění stávající plynové kotelny právě o tepelné čerpadlo. Děje se tak pomocí integrované směšovací armatury. Ta bez větších zásahů do otopné soustavy umožňuje doplnění stávajícího zdroje tepla až do 25 kW (například plynového či olejového kotle) o ekonomicky výhodnější zdroj tepla pro vytápění a ohřev teplé vody.

V obou vnitřních modulech je integrována vyspělá a intuitivní regulace. V závislosti na provedení umožňuje monoenergetický, monovalentní, paralelní i čistě bivalentní chod, řízení až dvou otopných okruhů, chlazení, řízení topného kabelu odtoku kondenzátu, ohřev teplé vody.

Nabídka tepelných čerpadel je doplněna širokým sortimentem příslušenství, což umožňuje pokrýt veškerá systémová řešení od již zmiňované kombinace se stávajícími kotli až po kombinace se solárními systémy. Pro projektanty a montážní firmy jsou k dispozici projekční podklady a doporučená schémata ve formátu DWG. Veškerou technickou dokumentaci a další užitečné informace naleznete na stránkách www.buderus.cz.

Obr. 2: Venkovní modul ODU 7,5
Obr. 2: Venkovní modul ODU 7,5
Obr. 3: Venkovní modul ODU 10/11/12
Obr. 3: Venkovní modul ODU 10/11/12


Buderus Česká republika
logo Buderus Česká republika

Výrobce a dodavatel nástěnných kondenzačních a stacionárních kotlů ve výkonech 1,9 - 1 200 kW. Palivo: zemní plyn, propan, extralehký topný olej. Zásobníkové ohřívače TV, regulační přístroje, solární systémy, tepelná čerpadla, kogenerační jednotky, otopná ...